6 napitaka koji tope kilograme

by | februar 11, 2014

Kako biste sačuvali zdravlje i održali željenu figuru, morate da vodite računa o zdravom načinu ishrano, ali i o količini i vrsti tečnosti koje unostite u organizam. Ovih šest napitaka odlični su saveznici u očuvanju vitalnosti i rešavanju problema suvišnih kilograma.

todo-mleko

Voda

Voda je najjednostavniji, najprirodniji i najjeftiniji napitak, a telo je obožava. Hidratacija organizma vraća energiju i čini kožu elastičnom i blistavom. Čaša vode pre obroka smanjuje apetit, što sprečava prejedanje.

Kafa

Ovaj, mnogima omiljeni, napitak odličan je antioksidans koji rezultira povećanom potrošnjom kalorija. Jedna do dve šoljice kafe na dan dnevno čiste organizam od toksina, te vraćaju koži svežinu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je takođe odličan „čistač“ organizma. On vraća energiju i pomaže u gubljenju težine ubrzavajući oksidaciju masti.

Kakao

Antioksidansi iz kakaoa štite nas od bolesti, te štite i DNK od slobodnih radikala koji su glavni uzrok starenja.

Crno vino

Crno vino štiti krvne sudove, smanjuje holesterol i nivo stresa, te opskrbljuje organizam antioksidansima. Naravno, crno vino je dozvoljeno u veoma malim količinama.

Mleko

Mleko sprečava gojaznost kod dece, dok kod odraslih olakšava gubitak kilograma, naročito u struku. Mlečni proizvodi obiluju kalcijumom, koji  ubrzava potrošnju masti nakon obroka.

Izvor: vecernji.hr

Tagovi: