BARSELONA: Počela sezona modnih revija (FOTO)

by | septembar 6, 2009

Ljubitelji modnih revija mogu da počnu sa radovanjem – za samo nekoliko dana počinje Nedelja mode u Njujorku, a potom i u Londonu, Parizu, Beogradu…


Bez obzira na svetsku ekonomsku krizu, nijedna manifestacija nije otkazana, ali se izvesne promene uočavaju. Glamurozne i skupe revije su bile retkost, bez obzira na prikazane kolekcije. Tako na primer, sve su ređi specijlni efekati, ili zahtevna i skupa scenografija. Šampanjac i jagode više nisu obavezni, a pokloni se ne dele ‘šakom i kapom’.


Međutim, pravim ljubiteljima mode to ne smeta. Ko je došao da uživa u maštovitim

krojevima, bojama, novim materijalima i ostalim modnim inovacijama… neće ni primetiti da li je i šta popio na reviji, kakvi su bili kanapei na koktelu posle, ili šta je u kesici (koja se reciklira) odneo kući.

Nedelja mode u Njujorku biće održana od 10. do 17. septembra. Dona Karan, Karolina Herera, Narciso Rodrigez, Ralf Loren… samo su neki od učesnika ove prestižne modne manifestacije. Zatim sledi Nedelja mode u Londonu, koja se održava već 25 godina. Od 18. do 23. septembra u britanskoj prestonici će se okupiti mnoga velika imena svetske modne scene kako bi zajedno proslavili jubilej, ali i najavili novitete za proleće/leto 2010. Kada već ozbiljno ‘zagazimo’ u jesen modni cirkus se seli u Pariz gde će od 30. septembra do 8. oktobra biti održana Nedelja mode.


Za početak pogledajte nekoliko modela koji su predstavljeni u Barseloni.

 

moda

 

fashion week

 

fashion week

 

fashion week

 

fashion week

 

fashion week

 

fashion week

Foto: Fonet

 

Tagovi: