Beauty priče sa… Nevenom Božović

by | maj 26, 2017

Ovih dana, Nevena Božović je u finišu priprema za predstavljanje novog spota, a deo misli joj je već na Slavjanskom bazaru, gde će predstavljati Srbiju. To nedvosmisleno govori da će biti povoda za nove razgovore s Nevenom, a danas se bavimo beauty temama.

Foto: Arhiva Nevene Božović

■ Kako izgleda tvoj beauty početak dana?

U poslednje vreme, posle umivanja naprskam lice pantenolom, popijem kafu i – krećem iz kuće. Da kucnem u drvo, iako se redovno šminkam, već nekoliko nedelja mi baš ništa nije iritiralo kožu.

■ Šta ti je, od beauty proizvoda toliko dobro, da preporučuješ prijateljicama?

“Dove” šampon za oštećenu kosu, regenerator i masku. Fenomenalni su. Preporučujem ih svim devojkama koje, što zbog posla, što zato što vole da eksperimentišu, maltretiraju kosu. Veoma sam zadovoljna i “Dove” dezodoransom u stiku, koji je efikasnost dokazao na treninzima. Pre njega sam upotrebljavala Nivein, koji je takođe veoma dobar.

■ Već godinu dve su “in” senke neobičnih boja poput crvene, ruževi u nijansama na koje nismo navikli… Šta misliš o takvim make up trendovima?

Zanimljivo mi je samo za modne editorijale i revije, ali mi je malo bez veze kad u gradu sretnem tako našminkane devojke. Meni se dopada što prirodniji izgled.

■ Čime skidaš šminku posle snimanja i čime se umivaš?

Uvek tonikom za skidanje, trenutno Afroditinim. Kad se umijem, ostavim lice nekoliko sati, bez kreme. Kad sam već pomenula Afroditu, moram da pomenem da u poslednje vreme često koristim njihove proizvode.

■ Da li si nekada imala veštačke nokte, trepavice ili nadogradnju kose?

Samo veštačke trepavice, a i njih mogu da trpim samo dok traje slikanje. Jedva čekam da ih skinem, a ostalo – ni slučajno! Volim kratke nokte, ali kad moji malo više porastu, brzo ih skratim, jer ne mogu da sviram, a i nekako mi ne idu uz mene.

Foto: Arhiva Nevene Božović

 

■ Koje boje lakova za nokte voliš?

Crni, crveni, nekad poželim žuti ili zeleni, ali u poslednje vreme ih i ne lakiram. Dovoljno mi je da su uredni, a nemam živaca da stalno menjam boju.

■ Da li kosu neguješ isključivo u salonu ili je i sama pereš, feniraš?

Osim kad me čeka neki bitan događaj, kosu sama perem i feniram. Tada se trudim da je ni na koji način ne maltretiram. Zahvaljujući tome, uspela sam da je oporavim. U nekom period je bilo mnogo pravljenja frizura, peglanja, uvijanja… Sve to joj nije prijalo. Sada imam samo pramenčiće.

■ Šta od šminke nikad ne koristiš?

Prajmer, a ne mogu da kažem baš nikad, ali već dugo ne stavljam ajlajner, jer mi je njegovo iscrtavanje odnosilo mnogo vremena. Sada samo stavim malo braonkaste senke.

■ Postoji li hrana koju voliš, ali je ne jedeš zbog figure?

Poslednjih mesec dana baš redovno trčim, pa odmah vodim računa o ishrani. Jedem više, ali su mi obroci redovni. Sebi ne dozvoljavam da popijem neki sladak napitak ili da pojedem dva sladoleda. Naravno, poješću sladoled, ali jedan Kad imam neki cilj, onda baš vodim računa šta jedem.

■ Sudeći po tvom insta story-ju vrlo rano treniraš.

Prija mi što ustajem u pola sedam-sedam i dva sata provedem kraj reke, pa tek onda počnem dan. Ti treninzi u prirodi mi mnogo znače, jer mi pomažu da se psihički spremim za sve obaveze. Bez obzira kad legnem, ustajem u to vreme.

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje