Bez dlake na jeziku: Poznati dizajner ovako komentariše fashion momente na dodeli Oskara

by | februar 11, 2020
kompliment

Dodela Oskara ne može da prođe, a da se ne osvrnemo na njen crveni tepih koji nam uvek najavljuje neke od novih trendova za predstojeću modnu sezonu. Sudeći prema oceni našeg poznatog fashion znalca, čeka nas dosadna godina.

O svemu što smo videli na crvenom tepih ovogodišnjeg Oskara priča poznati dizajner Boris Kargotić i to bez dlake na jeziku. Šta se to njemu svidelo, a koje zamerke ima, pročitajte u nastavku.

– Najkraće rečeno, moda nikad nije bila dosadnija. Kao da su svi prestali da se izgledom bave onoliko koliko su ranije činili, što je na neki način u redu, jer jej bolje baviti se suštinom. Ni jedna haljina me nije fascinirala, ali imam dva favorita. To su Runi Mara u haljini brenda Aleksandar Mek Kvin i Sandra Oh u haljini Zuhaira Murada. Sandrina haljina nije ništa novo, ali je veoma lepa i romantična. Međutim, ni na jednoj od njih dve te kreacije nisu došle do punog izražaja. Da ih je ponela npr. Šeron Stoun utisak bi bio bitno drugačiji – priča Bojan za naš omiljne Instagram profil  „Na moj način“.

Muškarci bez kreativnosti

– Skandalozno je na šta je ličio voditelj sa crvenog tepiha, koji je dočekivao zvezde, ali ne zato što je bio u suknji, nemam ništa protiv muškaraca u suknji, i sam bih je obukao. Problem je što je sve što smo na njemu videli bilo ružno i nemaštovito. Muškarci su, kao i uvek, bili dosadni u svojim tamnim odelima, mada – u suštini – ne znam ni u čemu bi drugom trebalo da se pojave – ističe dizajner ono što većina misli.

– Skarlet Johanson je bila u Oskar de la Rrenta šampanj haljini, koja podseća na maturske haljine Sherri Hill. Šarliz Teron je, po mom mišljenju, najlepša holivudska glumica, ali je i ona bila u dosadnom izdanju. Salma Hajek, čiji muž drži pola svetskih modnih brendova, svake godine dolazi u Gucci odeći, koja joj uopšte ne stoji. Kada ste niski i imate velike grudi, taj brend nije za vas. Gucci traži nekoga ko ima izgled njujorškog top modela, jer je blještav, u bojama, šljokicima, kristalima… Zanimljivo mi je što se Natali Portman pojavila s plaštom na kom su bila izvezena imena nominovanih žena za Oskara, ali je izgledala nekako bledunjavo i „isprano“ – ne krije Kargotić šta misli.

Svi su izgledali starije

– Zaprepastilo me je što su svi izgledali mnogo starije nego što sam očekivao. Naravno, svi smo ostarili, ali su oni izgleda odustali od botoksa. Začudio sam se kad sam posle pet minuta gleanja u Al Paćina i De Nira shvatio tj. prihvatio da taj dvojac dekica, zapravo, čine – Al Paćino i Robert De Niro – zaključio je naš poznati dizajner.

Da li se slažete sa njim?

Kako su izgledale neke od dama sa dodele Oskara koje smo izdvojili za vas, pogledajte OVDE

Foto: Guliver/Gettyimages