Četiri sjajne voćne maske za masnu kožu

by | april 12, 2014

Voće je veoma zdravo, pa se zbog toga preporučuje u svakodnevnoj ishrani, ali i nezi kože. Ukoliko imate masnu kožu, isprobajte neku od ovih maski za lice koje će vam pomoći da rešite ovaj problem.

best-fruits-for-healthy-glowing-skin

1. Banane

Banane, po mogućnosti one zrele, dobre su za masnu kožu. Zgnječite zrelu bananu, dodajte nekoliko kapi meda i sok od limuna. Nanesite ovu masku od voća na lice i vrat. Neka se osuši. Isperite toplom vodom kako biste dobili svežu kožu bez bubuljica. Takođe možete dodati nekoliko kapi narandžinog ili bilo kojeg drugog soka od agruma. Agrumi sadrže kiseline koje izvlače ulje iz lojnih žlezda.

2. Jagode

Bobice poput borovnica i jagoda odlične su za lečenje masne kože. Zgnječite jagode i pomešajte ih sa sokom limete. Nanesite ovu domaću masku na masnu kožu lica. Ostavite 20 minuta i isperite toplom vodom. Osim što pomažu koži, jagode imaju antiejdž svojstva pa zatežu kožu i sprečavaju nastanak bora.

3. Narandže

Narandža je bogata vitaminom C. Ovaj vitamin bori se protiv starenja, poboljšava teksturu kože, uklanja preplanuli ten i deluje tako da vam koža postaje lepša. Narandže takođe odmašćuju kožu, smanjuju crvenilo i mrtve ćelije. Možete masirati lice sokom od narandže ili ga dodati za izradu maske za lice. Ako koristite sušene kore narandže, pomešajte prah sa sokom od limuna i medom kako bi pripremili domaću masku za lice.

4. Limun

Većina maski za lice napravljene su od limuna kao osnovnog sastojka. Limunov sok čisti kožu, uklanja mrtve ćelije kože, posvetljuje kožu i smanjuje izlučivanje ulja. Pomešajte sok od limuna i med. Nanesite ovu domaću masku na lice da biste se osloboditi masnoće na koži.

Izvor: Vecernji.hr

Tagovi: