Čips haljina: Avangarda u čast recikliranja

by | avgust 28, 2011

Jedna mlada Britanka je osmislila krajnje neobičan i inventivan način za recikliranje kesica čipsa – sašila je od njih toaletu koja je za kratko vreme postala hit na njenom koledžu. Izrada je nije koštala ni funtu.
U cilju zaštite i očuvanja životne sredine, studentkinja dizajna Rebeka Kirkland iz Velike Britanije osmislila je krajnje neobičan način za recikliranje – crvenokosa Rebeka je kreirala haljinu od praznih kesica čipsa!

Haljina je za kratko vreme postala pravi hit, a njena izrada dizajnerku nije koštala ni funtu, jer je sve prazne kesice dobila od prijatelja, kolega i poznanika.
Rebeka je mnogo vodila računa o kvalitetu haljine, pa je tokom izrade zalepila na stotine kesica u višestruke slojeve, kako bi sprečila njihovo cepanje.
Na dizajniranje neobične toalete podstakle su je upečatljive i živahne boje ambalaže za čips, a za šivenje joj je bilo potrebno dva meseca.
Ipak, izrada nije bila ni malo laka, jer je na mašini bilo potrebno zašiti veliki broj kesica, pritom vodeći računa da se ne pocepaju.

Posvećena sam recikliranju i smanjivanju otpada i zahvalna sam svom ‘Lester’ koledžu što mi je omogućio da izradim ovu fantastičnu haljinu,“ rekla je inventivna Britanka i dodala da je u prostorijama univerziteta postavila kutiju u koju su njene kolege odlagale kesice čipsa i tako joj pomogle da realizuje ovu ideju.
„Bio je to zahtevan posao, ali vredelo je. Dok se modna industrija trudi da smanji količinu otpada, ja sam otišla korak dalje“, zadovoljno je prokomentarisala Rebeka.
Njena haljina je osvojila prvu nagradu na takmičenju „Lester“ koledža, a članovi žirija su dizajn ocenili avangardnim i funkcionalnim.

Tagovi: