ČIZME za sve prilike

by | oktobar 23, 2009

Pored čizama iznad kolena, nose se i niži modeli ukrašeni resicama i metalnim dodacima.

Cizme

 

Čizme dužine iznad kolena hit su za sezonu jesen/zima 2009/10. Međutim, sudeći po modelima koje su svetski dizajneri predstavili na pistama, pored ovog modela, nose se i čizme sa resama i metalnim dodacima, lakovane i metalik čizme, kao i popularne „ugsice“. Predlažemo vam kako da najefektnije kombinujete različite modele čizmi sa vašom garderobom.


Modeli dužine iznad kolena često deluju preterano napadno i nenosivo danju, ali su ih svetski dizajneri odlično iskombinovali s najrazličitijom odećom. Kako bi ovakve čizme bile u prvom planu, oni savetuju da ih nosite uz mini suknje i šortseve jarkih boja.


Ukoliko se odlučite za sjajnu varijantu, odnosno lakovane čizme, kakve predlažu Roberto Kavali i Stela Mekartni, neka vaša odeća, kaputić, suknja ili pantalonice (bermude) budu duže od ivice čizama, da ne biste izgledali kao noćna dama. Za one hrabrije, dizajneri poput Luja Vitona i Dikona Žila predlažu veoma upečatljivu verziju metalik čizama. Dizajneri podjednako predlažu varijante do članka pripijene uz nogu, ali i one vrlo široke i vrećaste. Uz ovakve modele takođe se nose mini suknje i haljine, i to u tamnijim bojama, poput crne, teget ili bordo i braon.


Klasične kožne čizme do kolena, model koji verovatno već imate, idealne su za kišne dane, zimske haljine i daju pečat svakoj odevnoj kombinaciji. Najpoželjnije je da se držite smeđe, crne i sive boje jer će vam olakšati kombinovanje odeće.


CizmeUkoliko želite da se malo odmaknete od klasike, odaberite bajkerski i malo grublji model koji takođe pruža niz mogućnosti za kombinovanje, a delovaćete atraktivno ako ih sparite sa kožnom jaknom.

Radnje nude i veliki izbor modela s resicama i metalnim dodacima. Ukoliko vam se dopadaju ovakvi dodaci, izaberite niže modele koji su popularni još od prošle zime. Takve čizme idealne su za kombinovanje sa šarenim džemperima i džemper-haljinama, kao i helankama. Za ovakve verzije čizama odlučili su se Vivijen Vestvud i „Red lejbel“.


Iako su već godinama aktuelne, i ove zime biće nezaobilazne „ugsice“, koje neki smatraju najudobnijim i najtoplijim modelom čizama na svetu, a koje odlično idu uz farmerke ili helanke. Nose se i gumene čizme, a pored klasičnih „gumenjaka“ sa različitim šarama, koje se nose sa jednako šarenom garderobom, „in“ su i takozvane ribarske čizme uz koje se nosi garderoba svedenijih nijansi.


 

Izvor: PressOnline

Tagovi: