Dijetom do ženskog orgazma

by | maj 1, 2011

Ženski orgazam zavisi od mnogo toga, ali i od ishrane, kaže Marena Lajnberg autorka knjige „The Orgasmic Diet“, i savetuje ženama da ne piju kafu već maslinovo ulje, ako žele da uživaju „u krevetu“.

“Dijeta koja će poboljšati orgazam kod žena zasniva se na ishrani koja dovodi u ravnotežu serotonin i dopamin. To znači da bi trebalo unositi namirnice bogate belančevinama, cinkom i magnezijumom: meso, ribu, žitarice, zeleno povrće, orahe, alge i čokoladu“, savetuje Marena Lajnberg.

Ona objašnjava da se serotonin dovodi u vezu sa smanjenjem libida, a dopamin sa seksulanom željom. Njihova ravnoteža može se postići ishranom bogatom omega 3 masnim kiselinama, koje se nalaze u ribljem, ali i u lanenom ulju i crnoj čokoladi, piše sajt Intimate Medicine.

U vezi s tim treba znati i koje namirnice bi trebalo izbegavati jer loše utiču na libido i sam orgazam. Trebalo bi izbaciti kafu, alkohol i duvan, savetuje Lajnbergova.

Ona kaže da su za „igre u krevetu“ loši i belo brašno i šećer, a žene koje su je poslušale i bile na njenoj „dijeti“ kažu da zaista „radi“.

„Njima se vratila želja za seksom već nakon dve nedelje, a one koje su imale problem da dođu do vrhunca kažu da im se sada to više ne događa.“

Tagovi: