Dizajneri otkrivaju: cipela je samo pola cipele bez noge u njoj

by | decembar 16, 2011

Ono što izgleda dobro u časopisima, ne znači da će i na vašoj nozi jer je dobra cipela samo 50 posto izgleda bez noge u njoj, savetuju slavni kreatori trendova.

„Cipela je samo pola cipele bez noge u njoj. Ono što izgleda odlično na stranicama časopisa, možda će na vama delovati katastrofalno, zato uvek isprobajte cipele pre nego što ih kupite“, savetuje dizajnerka cipela Atalanta Veler.

„Uvek izaberite cipele zbog kojih ćete se osećati super, ali pazite da u njima možete da hodate. Svaka dobro izrađena cipela, bitće i udobna“, ističe Rupert Sanderson, dizajner luksuznih visokih potpetica.

„Izgradite svoj stil, ali nemojte da kupujete cipele koje će na kraju stajati u kutiji, već one koje ćete nositi stalno“, napominje Kamila Skovgard, danska dizajnerka cipela.

„Cipele su osnova svake garderobe zato se i isplati da uložite malo više novaca u njih. Dobre cipele će uvek biti dobre, bez obzira koje ste ih sezone kupili“, tvrdi Veler.

„Dok dizajniram cipele uvek mislim uz koju će odeću pristajati. Odaberite one koje pristaju uz što veći broj vaših modnih kombinacija“, ističe Ket Makoni.

„Izaberite cipele koje odgovaraju vama i vašem stilu. Ne nosite nužno samo trendi cipele, jer bi se lako moglo dogoditi da čitavim vašim izgledom dominiraju samo one“, objašnjava Sanderson.

Da biste odabrali najbolje cipele, pitajte se da li pristaju vašim nogama i vašem stilu. Iako visoke pete izgledaju lepo, nema smisla da trošite novac ako ne možete da hodate u njima ili ih nemate prilike da ih nosite.

„Investirajte u dobre platforme u kojima ćete lako hodati, a noge će vam biti zahvalne“, savetuje Skovgard.

„Potražite cipele koje preživljavaju trendove, tzv. klasike, tako da ne završe na dnu ormara. Verujte svojim instinktima. Ako mislite da bi cipela mogla biti dobra, kupite je. Isprobajte nešto novo jer neobične cipele ili neuobičajeno visoka peta mogu izmeniti čitav vaš outfit“, tvrdi Skovgard.

Tagovi: