ĐOKOVIĆ u finalu Sinsinatija protiv Federera

by | avgust 23, 2009


DjokovicNajbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira Masters serije u američkom gradu Sinsinatiju, pošto je rano jutros po našem vremenu pobedio velikog rivala, Španca Rafaela Nadala, sa 6:1, 6:4, za jedan sat i 32 minuta.
FINALE Đoković će u finalu igrati sa najboljim na svetskoj rang listi, Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je u prvom polufinalu pobedio Endija Mareja iz Velike Britanije sa 6:2, 7:6. Finale počinje u 19,30 po našem vremenu. Đoković se u Sinsinatiju ponovo plasirao u finale, gde je prošle godine izgubio od Mareja, a inače je branilac Masters kupa.

Đoković je jutros odigrao fantastičan meč protiv trećeg tenisera sveta, nekada neprikosnovenog Nadala, i nadmašio ga u svim elementima igre. Đoković je igrao agresivno, a od Nadala je bio bolji i u igri sa osnovne linije.
Protiv Federera s kojim će danas igrati u finalu, Đoković ima negativan bilans – njih dvojica su se sastali 11 puta a Švajcarac vodi sa 7:4 u tim okršajima.
Ove godine, Đoković u Sinsinatiju nije izgubio nijedan set, sve mečeve je dobijao u dva seta, a protiv Nadala se pokazao u najboljem izdanju.

 

 

Đoković : Uradio sam šta je trebalo da pobedim Nadala


Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle pobede u polufinalu turnira u Sinsinatiju nad španskim teniserom Rafaelom Nadalom da je uradio sve što je trebalo da dobije jednog od najboljih tenisera sveta.
„Nadal je jedan od najboljih igrača u istoriji i on se mnogo trudi za svaki poen, tako da, iako sam imao set i brejk prednosti, znao sam da još nije gotovo“, rekao je Đoković, prenosi AP.

Nadal je posle meča, koji je izgubio sa 0:2, izjavio da je znao da mora da igra agresivno protiv Đokovića, ali da je srpski teniser sve vreme bio u polju dok je on bio van osnovne linije. „Nisam bio 100 odsto spreman za meč. Moram da igram na ovom nivou više puta. Znam da mogu da igram na tom nivou“, kazao je Nadal, donedavni prvi reket sveta.

 

Izvor: 24 sata

 

Tagovi: