Categories U trendu

Duda Alapača: Šest koma dva

 

Znam koliko voliš da jedeš, znam da ima dana kada bi i mene i rođeno dete menjao za tepsiju musake, znam koliko me mrziš kad na slavama krenem da te čepam ispod stola i odmičem predjelo ispred tebe, znam da noću ustaješ i cepaš slaninu, kad misliš da spavam, znam da često ne jedeš zato što si gladan, već onako, bezveze, znam kako se osećaš kad ne možeš da uđeš u XL, znam kako se osećaš kada ti za svaki rođendan ili godišnjicu poklonim pakovanje žileta i penu za brijanje, jer odavno ne uspevam da nađem pravu veličinu džempera, pantalona, bilo čega. Znam koliko te boli kada te zovem Debeli. Znam te, i znam da si već navikao, da se zezaš na svoj račun i kriviš mašinu za sušenje veša jer ti u dosluhu sa mnom, smanjuje sve stvari za broj, znam da je potrebna tona samopouzdanja da se prihvati šala na sopstveni račun, ili ono kad te, pri nekom kurtoaznom upoznavanju, predstavim kao moju ’’veću polovinu’’.

Ti i ja znamo da si zapravo ona druga, bolja polovina mene. Ali isto tako znamo i da me lažeš, kad uđeš u kuću i kažeš mi da ništa osim salate nisi okusio ceo dan jer želiš da mislim kako vodiš računa i brineš o svom zdravlju. Ja sam ok, mene možeš slagati. Ja mogu progutati svaku tvoju priču, ako će ti tako biti lakše. Ali šta ćemo s onih šest koma dva…? Šta ćemo kad jednog dana krene stvarno da boli…? Da smeta? Da pritiska…?

2 komentara

  1. Dobro ..al ipak ja sam dijabeticar od 18 .. sad imam 29 … i mislim da si ga malo ” jace trebala utesiti ” malar zbog nas .. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA