Duge čizme, lisice i Posh!

by | septembar 1, 2009

Draga moje,

nadam se da ste dobro i da ste se lepo provele ovog leta uz more i vaše najdraže. Ja sam se vratila nazad u Nemačku i opet ide sve po starom :), a evo šta sam ove sedmice spremila za vas.

 

HIT SEZONE: Duge čizme

 

 

Možda su leti jedan od najpoželjnijih asesoara duge noge, ali u jesen i zimu to svakako postaju duge čizme. Posebno ove sezone! Istina je kako ćete za njih morati da izdvojite malo veću hrpu novčanica, ali verujte, ako nađete model koji vam dobro pristaje i u koji ste se zaljubili na prvi pogled – biće vredan svakog evrića koji ste za njega platite.

Sve je veća ponuda ravnih modela ili onih sa malom petom koje možete kombinovati uz apsolutno sve: sjajno izgledaju na guste čarape/helanke, zatima na tunike i super uske pantalone uvučene unutra, a idealan su partner i kratkim haljinama za večernji izlazak. Nama su najdraže ‘kontrastne’ kombinacije uskih i visokih čizama sa odećom ležernog kroja, poput širokih pulovera ili dužih ravnih sakoa kao na Stella McCartney reviji ili lepršavih haljinica i topova, te suknji neobičnih rezova kao kod Roberta Cavallia, koje pogađaju u onu zlatnu sredinu između seksepila i vulgarnosti.

 

ULTRA CHIC…Obožavamo ´lisice´.

 

 

Ove ultrapopularne narukvice svoj naziv duguju tome sto ih na ruku ne stavljate provlačenjem. Orginalni modeli bi se rastvorili i zatim stisnuli, baš poput lisica, no naziv je danas prihvaćen i primenjuje se i na brojne druge modele narukvica sličnog tipa.
Kada mi govorimo o ‘cuffs’ narukvicama kao novom modnom favoritu prvenstveno mislimo na široke plastične i metalne modele. One mogu biti prozirne, ukrašene velikim dragim kamenjem (meni lično najomiljenije bele Chanel), žičane, izrezbarene…
A zlatno pravilo ‘manje je više’ zaboravite! Što glomaznije tim i bolje!

 

 

JESENJI ASESOAR: Cipele i torbe u bojama prirode!

 

Izgleda je ‘rock chic’ izgled apsolutni pobednik dolazeće nam jeseni i zime (čini mi se kako je lakše nabrojati dizajnere koji ga nisu bar na neki način uvrstili u svoje kolekcije, od onih koji su to učinili), kao i sve što ide uz njega – koža, nitne, poderane farmerke, crno… No istovremeno se po pitanju obuće i torbica koje ćemo nositi ove sezone javlja i jedan drugi, sasvim suprotan trend.

Njegovo glavno pravilo glasi: prirodne boje kože, zemlje, peska! Asesoar izrađen u paleti svih prirodnih tonova od svetlih bez nijansi boje peska do uvek nosive tamnosmeđe i neodoljive boje konjaka.

Glavna prednost ovih dodataka pre svega je mogućnost kombinovanja sa ostatkom odeće i to vrlo jednostavno, zato jer idu uz gotovo sve. Od svih nijansi nama je najdraža spomenuta boja konjaka, istovremeno intenzivna i topla, koja divno izgleda uz sve – belo i mornarske pruge, šareno, kao i uz prirodne, neutralne tonove.

 

 

TREND: Posh haljina

 

 

 

Sa obzirom da su u poslednje vreme u njenim haljinama viđene Madonna, Elle MacPherson, Heidi Klum, te Danii Minogue, nije čudno što je Victoria Beckham odlučila da se posveti karijeri modne dizajnerke.
Karijeru započela kao pevačica u grupi Spice Girls, zatim se udala za jednog od najzgodnijih britanskih fudbalera Davida Beckhama, pa počela da snima kampanje za svog prijatelja Marca Jacobsa, a kasnije i Giorgia Armanija. Nekako u isto vreme zaista je postala velika zaljubljenica u modu i prava trendseterka. Prvu kolekciju haljina prikazala je prošle godine na Njujorškoj nedelji mode i priča se zavrtela. Sada je očito kako je svojim haljinama uspela da osvoji i druge uspešne žene.

Dizajn Victorie Beckham prva je prepoznala Elle MacPherson koja je nedavno obukla njenu Carmontelle haljinu od kašmira. Kroj sive jepo naglašava telo i skriva nedostatke zahvaljujući volanu na području struka.

 

 

 

TREND: Podignuta kosa!

Na nekim revijama za nadolazeću jesen i zimu frizeri su imali pune ruke posla stvarajući jedan od najvećih trendova sezone ako govorimo o kosi. A inspirisala ga je Rihanna! Radi se o visoko podignutim punđama, uvojcima i svemu što ide doslovce – nebu pod oblake.

Neki su sebi dali oduška, poput Marca Jacobsa, pa su frizure, ali i make up izuzetno maštoviti, dok su ostali poput dvojca Badgley-Mischka ostali umereniji u skladu sa odećom i imidžom koji nude. Ključ je tapiranje i mnogo laka, kosa se u većini slučajeva začešljava prema zadnjem delu te podiže, nakon čega se obilno lakira kako bi oblik i volumen koji se postigao ostao postojan.

 

 

CELEBRITY STYLE: Angelina Jolie

Sve oči su bile su uprte u Angelinu koja je nosila Michael Kors haljinu bez bretela i crne Christian Dior gladijator cipele. Za nešto manje novca možete izgledati isto kao fatalna Jolie.

 



Haljina 5.600 dinara – Mango, Cipele 4.700 dinara – Asos, Minđuše 470 dinara – H&M, Narukvica 1.200 dinara – H&M

 

 

 

 

CELEBRITY STYLE: Jennifer Aniston
Jedna čitateljica našeg portala je zatražila
izgled Jennifer Aniston za manje novca, jer voli njen ležeran stil.
Jennifer je predivno izgledala u Parizu na premijeri filma „Marley
& Me“. Njena cvetna haljina je tako ženstvena u predivnom miksu
krem, plave i zelene boje. Vi to možete jeftnije.

 

 

 

Haljina 1.400 dinara – H&M, Cipele 4.200 dinara – Zara,  narukvice 650 dinara – H&M, Minđuše 470 dinara – H&M

 

 

AUTOR: EMINA HADŽIĆ

Tagovi: