Dužina prstiju ima veze sa dužinom polnog organa?

by | jul 5, 2011

Šake mogu da otkriju mnogo više o njihovim vlasnicima nego što se obično čini na prvi pogled, posebno kada je reč o muskarcima, a stara tvrdnja da dužina prstiju ima veze sa dužinom polnog organa sada je dobila naučnu potporu. Muškarci sa kraćim kažiprstima imaju duži polni organ, navodi se u južnokorejskoj studiji objavljenoj u listu “Andrologija”.

“Na osnovu naših podataka, muškarci čiji je kažiprst kraći od domalog prsta, obično imaju dužii polni organ“, naveo je urolog i vođa ekspertskog tima Tae Boem Kim.

Kimov tim studiju je sproveo na 144 muškarca. Merenje i poređenje razlika izmedju dužina drugog i četvrtog prsta desne šake pokazalo je muškarci koji imaju kraći kažiprst imaju i duži polni organ.

Prošlogodišnja studija britanskih stručnjaka ukazala je, međutim, da muškarci sa dužim kažiprstima imaju manje šanse da obole od raka prostate.

Istraživači britanskog univezriteta Varvik i Instituta za istraživanje raka došli su do zaključka da muškarci čiji je kažiprst duži od domalog prsta imaju za trećunu manje šanse da obole od ove bolesti od muškaraca sa kraćim kažiprstom.
 

Tagovi: