DŽONI DEP voli srpski ponos

by | januar 13, 2010

Holivudski glumac Džoni Dep stigao u Drvengrad helikopterom kojim je upravljao Emir Kusturica, a onda otkrio šta ceni i poštuje i kod ljudi iz Srbije.

Boris Tadic i Dzoni Dep

Specijalni gost trećeg međunarodnog filmsko-muzičkog festivala Kustendorf Džoni Dep doputovao je juče u Beograd gde se susreo sa predsednikom Borisom Tadićem. Nakon kraćeg prijema popularni „Pirat sa Kariba“ se pridružio Kusturici u helikopteru na „ostatku putovanja kroz Srbiju“.

 

Kusturicu i Depa su na heliodromu u Drvengradu sačekale brojne televizijske ekipe i desetine novinara, ali su se režiser i glumac ne davajući nikakve izjave uputili ka biblioteci.

 

Kasnije je Dep ipak u ekskluzivnom intervjuu RTS-u otkrio šta mu se dopada u Srbiji.

 

– Dopada mi se vaš duh, taj osećaj ponosa koji imate. Volim vaš ponos, to je nešto što izrazito cenim i poštujem.

 

Kusturica je, kao pravi domaćin, potom pokazao Depu svoju oazu na Mokroj Gori. Najpre su se spustili 12 metara pod zemlju, u bioskop „Prokleta avlija“, na bini su već bili postavljeni instrumenti i moćno ozvučenje. 

 

Dzoni Dep i Emir Kusturica

 

Kusturica je glumcu koji u Francuskoj ima sopstvene plantaže loze pokazao zavidnu kolekciju vina, koja „samo čeka da bude popijena“, pa je raspoloženje bilo „na nivou“, prenose „Večernje novosti“.

 

– Ovo je savršenstvo! Ti ovde imaš baš sve – prokomentarisao je Dep, kada je ugledao novootvoreni vrtić u Drvengradu, a odmah je usledilo pitanje: Gde je studio za snimanje „Panča Vilje?“.

 

Depu ovo nije prvi boravak u Srbiji. Pre više godina Beograd je bio u prilici da uživa u njegovom nastupu sa Partibrejkersima.

 

Treći „Kustendorf“ počinje u sredu, u 15 časova će biti otkrivena statua koja Džonija Depa prikazuje naslonjenog na drvenu banderu, uslediće projekcija digitalizovanih filmova braće Limijer, uz predavanje Tjerija Fremoa, selektora Kanskog festivala.

 

U programu festivala biće prikazana tri filma u kojima je Dep glumio, i to “Edvard makazoruki“ Tima Bartona, Kustiričin “Arizona drim“ i “Doni Brasko“ Majkla Njuela. Tokom festivala biće prikazano 28 filmskih ostvarenja iz 18 zemalja.

 

Tagovi: