Espadrile: Obuća koja priziva sunce

by | maj 3, 2015

Pitali smo se koja bi obuća bila najadekvatnija za novu prolećnu i letnju sezonu, a onda smo otišli na Instagram da vidimo šta je to sada u trendu i dočekalo nas je prelepo iznenađenje: espadrile su se vratile!

Espadrile su ultimativni hit sezone iz nekoliko razloga. Prvo, bezvremene su. Oduvek su nekako bile tu, ali nikada nisu bile u centru pažnje, pa tako nam nikada nisu ni dosadile. Drugo, zaista su udobne. A treći tazlog, i onaj najbolji, je to što sa njima možete šta god poželite – možete ihnositi u ma kojem obliku, sa šarama koje god poželite.

I dan danas, kao i pre mnogo, mnogo godina, u Baskiji, delu Španije postoje prodavnice koje se bave isključivo izradom ove obuće, a njihov „specijalitet“ su espadrile sa đonom od jute i platnenim telom. Espadrile s punom petom u modu je uveo veliki kreator Iv Sen Loran, kada je davne 1970. predstavio prvi model koji je napravio u saradnji sa španskim proizvođačem Kastanjerom, koji i danas važi za najpoznatijeg proizvođača espadrila u Španiji.

Ove godine,najpopularnije luksuzne espadrile su one kuće Šanel, a novitet su svakako espadrile sa klasičnim krpenim đonom, a gumenim telom.

Pogledajte kako ljudi širom sveta nose espadrile danas.

Foto: Instagram

Tagovi: