Fond Ane i Vlade Divac uz Beogradski maraton

by | april 6, 2011

Najmasovnija sportska manifestacija kod nas – Beogradski maraton ove godine organizuje humanitarnu akciju sa Fondom „Ana i Vlade Divac“. Zajednička aktivnost pod sloganom „Danas trčimo. Možeš i ti“ omogućiće svim učesnicima najmasovnije „Trke zadovoljstva“ da dobrovoljnim prilozima pomognu izbegla i raseljena lica u Srbiji, ukazala je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fonda.

Ona je pozvala sve građane koji su u mogućnosti da uplatnicom od 5.000 dinara, kao i socijalno odgovorne kompanije sa 10.000 dinara, pomognu najugroženije stanovnike naše zemlje.
– Maraton svake godine postaje sve značajniji i jedan je od vodećih brendova grada Beograda. Treba ga čuvati i unapređivati, a ugroženim ljudima, kad god smo u prilici, pomagati – istakao je Vlade Divac.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić podsetio je da najveći svetski maratoni, poput Londonskog, imaju veliku tradiciju u organizovawu humanitarnih akcija kojima se sada priključuje i beogradska manifestacija.
On je dodao da će 24. međunarodna trkačka smotra biti održana u nedelju, 17. aprila, dok će 9. aprila u Beogradskom zoo vrtu uvertiru napraviti tradicionalni Dečji maraton.

Tagovi: