I MUŠKARCI i žene postali suviše umorni za seks!

by | septembar 16, 2009

umorni za seks„Suviše sam umorna“, „Nisam raspoložena“, „Boli me glava“… Zvuči poznato? Istraživanjem koje je nedavno sprovedeno otkriveno je da su upravo ove tri rečenice i to navedenim redosledom, najčešći izgovori za izbegavanje seksa!
Odmah potom slede bele lažipoput one da „morate rano da ustanete“, ili pak izgovora koji je u vezi sa prezauzetošću poslom.


U istraživanju koje je obuhvatilo 4.000 odraslih osoba otkriveno je da svaka peta osoba redovno ima izgovor za izbegavanje seksa, dok svaka sedma tvrdi da je često previše iscrpljena da bi uopšte mogla da uživa u ljubavi.

„Glavobolja više nije najčešći razlog na koji se vadimo. Umor je preuzeo primat za izbegavanje seksa. Svi puno radimo i zabrinuti smo za mnoge stvari, a to uzima danak u spavaćoj sobi“, izjavili su istraživači koji su analizirali ovaj fenomen.

Istraživanjem je otkrivena i neverovatna činjenica da u izgovorima prednjače muškarci. Da se time služi priznalo je 27 odsto, u poređenju sa tek 18 procenata žena.


Svaki treći muškarac rekao je da seks izbegava jer mu partnerka više nije uzbudljiva, a taj je razlog navela i svaka peta žena. Takođe, konstatovano je da se svaka četvrta žena pretvara da spava kako ne bi morala da vodi ljubav sa partnerom, a da to radi i svaki peti muškarac. Svaki četvrti muškarac priznao je da izbegava da ide na spavanje u isto vreme kad i partnerka kako bi izbegao eventualni predlog za seks, što je okolnost koju je potvrdila svaka peta žena.


U vreme kada natalitet sve više opada, ovi podaci su više nego poražavajući, pa bi generalni savet svima bio: malo manje posla, a mnogo više ljubavi!.

Tagovi: