IKEBANA pariskog šika i danskog kvaliteta

by | oktobar 28, 2010

Ne zadržavajući se samo u okvirima regiona, „Fashion Travel“ i „AfroditeModeColection“, preskočili su granice i stigli pravo u Evropsku Uniju – tačnije Bugarsku, zemlju po mirisu ružinog ulja.

Zahvaljujući točkovima autobusa „Magic Travel“ i raspričane vlasnice agencije, po prvi put je „Fashion Travel“ prepustio putnu organizaciju pravim majstorima svog zanata. Interesantna za oči, a pogotovo za uši, Magic Milena se svojski potrudila da nas na velika vrata uvede u lepote bugarskog skijaškog centra Bansko. Miks mediteranske i kontinentalne klime, samo je naslutio zimski pejzaš vrhova planina, jer je vreme bilo nestvarno toplo i sunčano.

Fantastičan grčki hotel „Premier Luxury Resort“ sa 5 zvezdica, sobe u obliku apartmana i neočekivano profesionalno osoblje, ublažili su naš umor od puta.

U organizaciji predsednika opštine (po bugarski Kmet), obilazeći strogi centar Banskog, prošli smo kroz epohu vremena iz Otomanske Imperije i Komunizma. Grad je pod zaštitom UNESCO-a, pa su sve stare zgrade renovirane u mehane i kafiće. Neko se divio arhitekturi zgrada i sokaka, a drugi su kupovali u starinarnici krznene kape sa zvezdom petokrakom.

Pripreme za grandioznu reviju AMC bile su u fazi završnice i mi smo se polako spremali za taj modni finiš. Novinari i sponzori iz Srbije, VIP gosti iz Bugarske i Grčke kao i kompletni bugarski mediji, zauzeli su svoja mesta u doteranom (na brzinu) revijskom prostoru.

Reviju AMC očekivano je otvorila kreatorka Valentina Obradović, a za njom Bojan Božić sa kolekcijom CITY BEAT jesen-zima 2010/2011.

Valentina je izoštrila svoj stil i predstavila jednu novu VALENTINU. Kako je rekla „emocija je ta koja je kreirala njene modele“ i stvarno nam je pružila emocionalnu ekstravaganciju. Odri i „Doručak kod Tifanija“. Spoj tvida i čipke, kontrast crno, belo i sivo, uvuklo nas je u vakum romantičnih 50-tih i sadašnjost poslovnog dress coda i touch screen telefona. Nismo odoleli aplauzu pojavom manekenke u damski seksipilno lepršavoj haljini od svilenog žerseja.

Bojan Božić je uneo šik Pariza, miris Jelisejskih polja, Koko Šanel. Za nijansu različit od Valentine, Bojan je pokazao da je Pariz u svakom gradu, ormanu, svakoj prilici i ofisu. Materijali su usklađeni sa formom vremenskog trenda- tvid, tanki štof, til i čipka. Inspirisan bojom i mirisom ruža, Bojan se uklopio u bugarski ambijent i prikazao par ružičastih kaputa i blejzera od čoje.

Ovoga put je AMC ostvario san svake žene. U instant vremenu „3u1“, modeli kolekcije „City beat“ su uspešno otkriće za odlazak na posao, poslepodnevni koktel i večernji izlazak. Odlično uklopljenim aksesoarima obuće firme „Krisbbo“ i bižuterije BISER, transformacije imidža su bile kao u dahu.

KRISBBO je posebno predstavio svoju obuću simpatičnim performansom. Čitava paleta stilova i boja je prošetala pistom. Ravne gumene čizme i kožne sa visokom gumenom štiklom. Čizme preko kolena i kratke na pertlanje. Predstavljena je i novogodišnja kolekcija damskih cipela sa vrtoglavo visokom štiklom.

Prestižna danska sportska kolekcija HUMMEL je posebno poznata onima koji prate rukomet. Kolekcija fashion je prošetala svim svetskim pistama i konačno – našim. Muška kolekcija dobila je poseban aplauz kada su se pojavile poznate ličnosti na pisti. Neven, Zoran Kesić, Vuk „Ruž“, Nikola „City“, Vasilije (creator) i Patrone Grnčarski, a kao šlag na torti – Tamara Bakić, doduše u crnoj kombinaciji.

After Party je došao kao opuštanje u „Lobby caffeu“ uz VIP goste i bugarske medije. Služilo se belo i crno grčko vino uz evergrin muziku.

Fashion Travel, hotel Premier, Magic , Hummel , Krisbbo i AMC Valentina i Bojan, pokazali su da je ipak zavladala era globalne ikebane.

Autor: Mima Miković, modni stilista (www.fengshuisrbija.com)

Tagovi: