Istaknite noge zanimljivim čarapama

by | oktobar 5, 2009

Drage moje,

Mnogo vam hvala na svim lepim rođendanskim čestitkama, mogu vam reći da sam se prijatno iznenadila kada sam videla koliko je mejlova bilo u mom inboxu: A evo šta sam ove nedelje spremila za vas….

 

Istaknite noge zanimljivim čarapama

 

carape sa printom

 

Mnogim ženama čarape nisu niti na kraj pameti kad kupuju odeću i modne dodatke, pa se na kraju njihov odabir najčešće svodi na najjednostavnije – crna ili boja kože koje nemaju nikakvu estetsku i vizualno zanimljivu funkciju.

 

carapeOve jeseni i zime stvari će se promeniti. Naime, dizajneri su za sezonu posebnu pažnju posvetili čarapama i stvorili zaista zanimljive primerke koji će oduševiti kako vas tako i one koji ih ugledaju na vašim nogama.

Ipak, koliko god moderne takve čarape bile, ja vam savjetujem da pripazite na uzorak sa obzirom na građu nogu. Ako ste idealne građe tada vam je dozvoljeno sve, no ako niste i ne znate sta da odabereti, evo smernica. Uspravne pruge vizualno izdužuju nogu, vodoravne skraćuju i čine je širom. Isto je i sa uzorcima. Sitni uzorak idealan je za mršavice kako bi donekle bio u skladu sa ostatkom.

Najobičnijim čarapama možete se poigrati i sami, a odlične efekte stvorićete ako u ‘hobby’ prodavnicama kupite šljokaste pločice koje se mogu ušivati. Duge jesenje noći, puno srpljenja, uska igla, mnoštvo šljokica i stvorićete čudo.

Dizajneri su se osim šljokicama poigravali prugama – poput Jean Paul Gaultiera koji nudi i onu mrežastu verziju mnogima toliko omiljenu. Marni je u kvadratićima, Balenciaga crna klasika, dok nas McQueen razveseljava vrlo uočljivim crveno-crnim nijansama.

 

 

 

 

 

Graeme Black u Bossu…
Skotski dizajner Graeme Black ove je godine imenovan kreativnim savetnikom ženske kolekcije Hugo Bossa – Boss Black, a sada je i progovorio o radu za Nemačku modnu kuću.

„Bio sam prestrašen činjenicom kako ću opet morati da putujemi na posao, ali kad sam jednom počeo, shvatio sam kako se radi o dinamičnoj, proaktivnoj i pozitivnoj komapniji čija linija ima toliko potencijala“, rekao je Black za WWD o Hugo Boss-u.

Black, koji će nastaviti da radi kolekcije pod vlastitim imenom, u Hugo Bossu surađuje sa kreativnom direktorkom ženske Boss Black kolekcije Karin Busnel. Sa svojom kolekcijom za Boss Black debitovaće u sezoni jesen/zima 2010/11.

Black je prethodno ‘kormilario’ modnom kućom Salvatore Ferragamo, a ’90-tih je sarađivao i sa Johnom Gallianoom, Zandrim Rhodes i Giorgiom Armaniem. Svoju vlastitu liniju pokrenuo je 2005. godine.

 

 

 

 

 

 

CELEBRITY STYLE

Sienna Miller.

Sienna uvijek izgleda lepo, bilo to na crvenom tepihu ili u šetnji gradom.

 

sijena milersijena milena

 

Džemperić 1.770 dinara Charlotte Russ, Skinny Jeans 2.800 dinara Charlotte Russ, Mantil 2.800 dinara Overstock.com, Šal 840 dinara ASOS, Minđuše 355 dinara Forever 21, Čizmice 7.780 dinara Zappos.com, Torba 8.800 dinara Zappos.com

 

Demi Lovato.
Demi je mlada Disney Diva, sa stilom!

 


Crna ´Bubble´ haljinica 5.400 dinara Go Jane, Čizmice 2230 dinara Urban Originals, Prsten 350 dinara Forever 21, Minđuše 540 dinara Forever 21

Tagovi: