Italijanski „Vog“ povukao spornu fotografiju mršave 19-godišnje manekenke

by | decembar 4, 2011

Šokantna fotografija izvijenog, mršavog tela 19-godišnje Karli Klos u italijanskom izdanju „Voga“ izazvala je burne rekacije čitalaca ovog magazina. Jedna od najpopularnijih novih manekenki na slici je prikazana sa neprirodno izvijenim i koščatim kukovima, a sporna slika je naknadno ukolnjena sa sajta „Voga“. Karli se nalazi i na naslovnoj strani decembarskog izdanja popularnog magazina, a unutra se nalazi foto sešn čiji je autor fotograf Stiven Majsel. Naslov sešna je „Telo prema Klosovoj“, a u podnaslovu piše: „Novo telo“. Nisu svi, međutim, oduševljeni kako to „novo telo“ izgleda. Sporna fotografija je izazvala i burne rasprave na Fejsbuk profilu modnog sajta „Fashionista“. Većina čitalaca je konstatovala da čikaška manenka izgleda ili kao da boluje od anoreksije, ili kao je žrtva nespretno urađenog fotošopa.

„To je anoreksija“, „Žene ne bi trebalo da izgledaju ovako“, „U potpisu bi trebalo da piše autor fotošopa je Stiven Majsel“, „Mora da umire od gladi, mogu ja da joj dam nešto hrane“, neki su od komentara ogorčenih čitalaca.

Tabloidi su još 2008. godine spekulisali o njenom zdravstvenom stanju, a prema nekim glasinama još tada se lečila od anoreksije.

  • Karli je u svet mode ušla sa svega 14 godina, a već sa 16 je iza sebe imala 31 modnu reviju.
  • Ranije se bavila i baletom.

Karli se već ranije pojavljivala u golišavim izdanjima, otkrivajući svoje neverovatno izražene trbušnjake, kakvim retko koja žena može da se pohvali. Tako se za magazin „Alur“ slikala u toplesu, a i na modnoj reviji „Viktorijas sikreta“ se, kako i priliči, takođe pojavila oskudnije obučena.

 

 

Tagovi: