IVAN Bosiljčić: Još jedno glumačko veče

by | septembar 30, 2009

Popularni glumac Ivan Bosiljčić koji je u junu iznenadio svoju publiku odličnim koncertom, interpretacijom romskih i evergrin melodija, između kojih je čitao stihove poznatih pesnika, odlučio je da priredi još jedno muzičko-poetsko veče 7. oktobra u Domu sindikata.

ivan bosiljcic


Zbog više od hiljadu ljudi koji su bili uskraćeni da prisustvuju prvom koncertu i dobre atmosfere koja se stvorila oko cele te stvari odlučio sam da se to veče ponovi, kako iz poštovanja prema publici tako i zbog dobre saradnje sa ansamblom „Stanislav Binički“. U pitanju je jedan potpuno novi koncept, specifično glumačko veče, koje predstavlja kombinaciju popularnih melodija od 60-ih do danas i poezije. Sve to liči na jedan mali tok predstave koja je kao brod kojim ja sa publikom plovim dva sata„, priča Bosiljčić u intervjuu za „Blic“.

Repertoar je donekle izmenjen, dovoljno da za one koji ponovo dođu jedan deo bude nov, a da za one koji nisu ranije bili bude još uzbudljivije„, kaže pevač, kome će društvo na sceni praviti talentovane, mlade koleginice sa kojima sarađuje u brojnim mjuziklima i TV serijama uz još nekoliko iznenađenja za publiku. Budući da se odlično snalazi sa mikrofonom u ruci, nameće se pitanje hoće li se zbog ljubavi prema pevanju ovaj glumac odlučiti da samostalno snimi neku pesmu, ili CD, Bosiljčić kaže da mu to trenutno nije u planu.

Nisam imao pretenzije pre ovoga da pravim svoje glumačko veče jer je po meni to rezervisano za glumce sa velikim iskustvom. Međutim, ja se u ovoj formi nastupa savršeno osećam jer taj spoj muzike i poezije prija i meni i publici. Svaka od numera koju pevam je prepoznatljiva, a uvijena u boje aranžmana Vojkana Borisavljevića svaka postaje film, dok ja govorim poeziju na koju niko nije emotivno imun. Nemam za sada planova da se ozbiljnije bavim muzikom, ali ostajem u muzičkom teatru gde se već dugo bavim mjuziklom„, iskren je Bosiljčić.

 

Tekst: Blic

Tagovi: