Izbegnite najčešće mejkap greške

by | avgust 28, 2013

Mejkap je izmišljen da bismo izgledale lepše. Međutim, ako se ne koristi kako treba, neće prikriti nedostatke, već će ih još više istaći.

greske

DEBEO SLOJ KOREKTORA

Ukoliko akne, podočnjake i ostale nedostatke prekrivate s mnogo korektora, misleći da ćete ih tako bolje zamaskirati, grdno grešite. Znajte da naslage korektora proizvode kontraefekat: još više ističu ono što želite da sakrijete. Kad je u pitanju ovaj deo mejkapa, uvek važi pravilo „Manje je više“!

PRETAMAN PUDER

Tečni puder ne sme biti tamniji od vašeg tena. On ne daje koži bronzanu boju, već čini da izgledate neprirodno. Birajte puder identičan boji lica ili za nijansu svetliji od nje. I ne bojte se, nećete biti bledi kao duh. Ten ćete na kraju potamniti bronzerom, koji, uostalom, tome i služi.

NERAVNOMERNO NANETA PODLOGA

Najveća greška pri šminkanju jeste crta od pudera između vilice i brade ili vrata i dekoltea. Da vam se takav propust ne bi dogodio, puder u tačkicama nanesite po celom licu, vratu i – kad nosite nešto s izrezom – dekolteu, te ga dobro utrljajte.

PUDER U PRAHU NA KOŽI S BORAMA

Ni ovo nije pametan potez. Puder u kamenu odnosno prahu upija masnoću kože i isušuje je, te ističe vidljivost bora i čini da izgledamo starije i umornije. Zato ga nipošto ne nanosite na kritične delove – područje oko očiju, nosa i usana, već samo na T-zonu, i to umereno.

Autor: Life Content

Tagovi: