Izmene saobraćaja u vreme maratona u Beogradu

by | april 17, 2010

Zbog održavanja 23. Beogradskog maratona, u nedelju 18. aprila, od 9 do 15 časova, biće posebno organizovan saobraćaj na linijama javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz GSP „Beograd“.

Beogradski maraton

U vreme trajanja trke, kako se navodi, biće većih zastoja saobraćaja na ulicama koje čine trasu maratona ili je presecaju.

 

Preporučuje se građanima da iz Zemuna i Novog Beograda sa starim delom grada koriste linije 17, 18, 73, 78, 88, 89 i 94.

 

Autobusi na liniji 17 saobraćaće na relaciji Zemun (Gornji grad) – Konjarnik, preko naselja Galenika i Novosadskog puta do Autoputa i dalje svojom redovnom trasom.

 

Autobusi sa linija 18 delimično menjaju trasu i saobraćaće u oba smera: Ugrinovačka, Gornjogradska, Milana Uzelca, Marije Bursać, Autoputem i dalje svojom redovnom trasom.

 

Vozila na liniji 73 saobraćaće na potezu Batajnica – Centar „Sava“. Trasa linije ićiće preko Galenike, Novosadskim putem i Autoputem do Centra „Sava“.

 

Autobusi sa linija 89 voziće na potezu: Vidikovac – Blok 70A, sledećom trasom: Vidikovac – redovna trasa do Centra „Sava“, autoputem do Omladinskih brigada i Bloka 70A kroz ulicu Jurija Gagarina.

 

Linija 94 ićiće od Miljakovca 1 do Bloka 37 redovnom trasom do Centra „Sava“, autoputem do Omladinskih brigada i Bulevarom Milutina Milankovića, Narodnih heroja, Bulevarom Zorana Đinđića, Omladinskih brigada, Autoputem i dalje redovnom trasom.

 

Linije iz pravca Batajnice (704, 706 i 707) saobraćaće na potezu Kej Oslobođenja – periferni terminusi.

Za naselje Bežanijska kosa preporučuju se u saopštenju linije 74 i 75, koje će od SC „11. april“ ići autoputem do Centra „Sava“ i nazad, čime se ostvaruje veza sa linijama 17,18 i 88 i tramvajskim linijama 7, 9 i 11.

 

Vozila na linijama iz pravca Surčina i Ledina biće upućivane ka Bloku 45, gde će se ostvarivati veza sa tramvajskim linijama 7, 9 i 11.

 

Linija 16 biće na relaciji Pohorska – centar „Sava“.

 

Autobusi na liniji 84 saobraćaće na potezu naselje Galenika – Centar „Sava“.

 

Trasa linije od Zemuna: Cara Dušana, Dobrovoljačka (Novogradska u suprotnom smeru), Ugrinovačka, Gornjogradska, Milana Uzelca, Marije Bursać, autoput – Centar „Sava“.

 

Za vezu Banjice sa centrom grada, od prvih polazaka do 15 časova, treba koristiti autobusku liniju 41A, koja će raditi na relaciji Banjica 2 – Admirala Geprata.

 

Preporučena veza Banovog brda sa centrom grada su linije 23, 37, 51, 52, 53, 56 i 58 koje će, od 9 do 15 časova, biti na potezu Admirala Geprata – periferni terminusi.

 

Zbog demontaže bine do 19 časova obustavlja se saobraćaj, od ranih jutarnjih sati, u ulicama Kralja Milana, Terazijama, Kolarčevoj pri čemu će doći do izmena na linijama 19, 21, 22, 29 i 31 radiće na potezu Trg Slavija – spoljni terminusi.

 

Vozila na linijama 24, 26, 27, 37 i 44 saobraćaće u oba smera preko Trga Republike, Makedonske, Dečanske i Bulevara kralja Aleksandra.

 

Autobusi sa linije 16 iz pravca Karaburme i autobusi 95 iz Borče saobraćaće do Trga Republike, a linije 65 i 77 sa Zvezdare ićiće do Studentskog trga.

 

Tramvajske linije u centralnoj zoni radiće u redovnom režimu uz delimičnu izmenu trasa ili obustave saobraćaja.

 

Linije noćnog prevoza, koje idu preko Terazija, menjaju trasu i od Trga Republike saobraćaju Makedonskom, Dečanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjinom i preko Slavije nastavljaju svojim redovnim trasama u oba smera, navedeno je u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Tagovi: