Jacobs Fashion Selection: Japan u Beogradu

by | april 24, 2010
Akemi  Doi

Buntovnica, kosmopolita, savremena žena, uspešni muškarac – bili su inspiracija dizajnerima koji su se sinoć predstavili na Jakobs fešn selekšnu. Reviju zatvorila japanska kreatorka Akemi Doi.

Pred sam finiš Jakobs fešn selekšna sve je u znaku uspeha, moći, boemštine. Na reviji koja je održana u SKC-u inspiracija dizajnerima bili su buntovnica, kosmopolita, moderna žena, uspešni muškarci…

 

U okviru 16. Jakobs fešn selekšna u Studentskom kulturnom centru predstavili su se dizajneri Ana Grgurović, Mirjana Ničević, Marina Cikojević, Marija Paunović i Peđa Đuknić.

 

Ani Grgurović je ovo bilo peto učešće na Fešn selekšnu. Nova kolekcija pod nazivom „La Femme Serbe“ ima u sebi boemsko-urbani prizvuk neobičnog kosmopolitskog spoja: kostima srpske tradicije i francuskog stila. Unikatne gumene čizme do kolena i preko kolena, kao i gumene baletanke, upotpunjavaju takav izgled.

 

revija Ane Grgurovic

revija Marije Paunovic

Kašmir i svila
Mirjana Ničević prvi put učestvuje na modnoj reviji, a dizajnirala je mušku kolekciju. Ona je inspiraciju našla u uspešnom muškarcu. Kreatorka se služila kašmirom, svilom i najfinijom telećom napom. Pored ovih materijala, tu je i saten sa neutralnim prugama koje se naziru na modelima pantalona i još mnoštvo kombinacija.

 

revija Marije Paunovicrevija Predraga Djunkica

 

Dženis Džoplin
Marina Cikojević je prikazala kolekciju „Kemikal“, inspirisanu modom i umetnicima kasnih 70-ih i ranih 80-ih godina. Proslavljena Dženis Džoplin bila je centralno nadahnuće. Kreatorka je u kolekciji dala naglasak na ženstvenosti, uz očuvanje sopstvenog izbora, kreativnosti i zdravog umetničkog stvaralaštva.

 

revija Predraga Djunkicarevija Predraga Djunkica

 

 


Vartolomejska noć
Marija Paunović je dizajnirala kolekciju „Margo“, inspirisanu Vartolomejskom noći i čuvenom kraljicom Margo. Modelima dominira nesvakidašnja forma i oblik. Kreacije upotpunjuje ekstravagantan nakit i detalji. Kolekcija je namenjena samouverenoj, mladoj ženi 21. veka, koja ima svoj stav i jasno ga pokazuje, nalik samoj Margo.

 

revija Akemi Doirevija Akemi Doi

 

Koktel dama
Predrag Đuknić predstavio se kolekcijom „Koktel lejdi“, inspirisanom sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog veka. Blago naglašena silueta modela jasnih linija i arhitektonskih oblika preovladava u kolekciji koja je namenjena poslovnoj i modernoj dami.

 

revija Akemi Doirevija Akemi Doi


Savremeni kimono
Japanska kreatorka i bivša manekenka Akemi Doi predstavila je trendove za jesen/zimu 2010, inspirisane tradicionalnim japanskim kimonom pomešanim sa art nuvo dizajnom. Ovo je njeno drugo učešće na Fešn selekšnu. Kreatorka je majstor za jakne koje ovoga puta imaju elegantne talas kragne i kimono rukave. Jakne su pogodne za formalne zabave, a uparene sa farmerkama ili običnim pantalonama postaju deo „kežual“ izgleda.

 

revija Akemi Doirevija Akemi Doi

 

 

 

 

Vuk Rosandic, Ivan Ivanovic, Ivan Zeljkovic

 

Zarko Jokanovic, Milica MIlsa i Valentina Obradovic

Izvor: Press

Tagovi: