JACOBS fashion selection: Veče mladih dizajnera

by | oktobar 24, 2009

Sinoć je 15. „Jacobs Fashion Selection“ posvetio veče mladim, talentovanim dizajnerima. Pored onih koji su predstavili modele zahvaljujući izboru časopisa „Grazia“, pravo modno osveženje priredili su i mladi kreatori Jelena Vujičić i Nenad Sekirarski.


Modna raznovrsnost okarakterisala je prvi modnu reviju na kojoj je svoje modele prikazalo deset dizajnerki. Bilo je svega, od romantičnih kreacija, preko futurističkih kombinacija do provokativnog minimalizma. Svaka kreatorka pokazala je suštinu svoje vizije na po dva modela.


Nenad Sekirarski, talentovani makedonski dizajner, učinio je veče posebnim svim damama u publici. Predstavio je glamurozne haljine, izuzetno ženstvenih krojeva. U kolekciji „Video sam palog anđela u razbijenom staklu“ dominiraju bela i crna boja, čipkasti i svetlucavi materijali, koji otkrivaju leđa. Sekirarskijevi „anđeli“ zadivili su sve. Pod nazivom „Wonderland“ Jelena Vujičić objedinila je fantaziju i stvarnost. Kolekciju za jesen-zimu posebno su začinili modni detalji, poput cilindara i karnera. Na prvi pogled moglo se primetiti da su Jelenine kreacije namenjene ženi koja je sigurna u sebe i koja želi da vlada.


Na kraju večeri posetioci su pogledali modne kombinacije koje su kreirali Predrag Đuknić, Ivana Vujčić, Stevan Ristić, Mima Madžarac, Zorana Petrović i Gordana Majstorović.
Tekst: Blic.r

Tagovi: