Jelena osvojila Sinsinati!

by | avgust 17, 2009

Jelena Janković osvojila je Sinsinati! Srpska teniserka sinoć je u finalu ovog prestižnog turnira savladala prvu teniserku sveta, Ruskinju Dinaru Safinu, rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2! Jankovićeva je, zahvaljujući ovom trijumfu, postala bogatija za 350.000 dolara!


jelena jankovicBio je to šesti duel Jankovićeve i Safine i treća pobeda naše teniserke. Jankovićevoj je ovo 11. titula u karijeri, a druga u sezoni. Prvu je osvojila u Marbelji u aprilu. Jankovićeva će se danas sa petog popeti na četvrto mesto na WTA listi.

Sam početak finalnog meča pripao je ruskoj teniserki. Safina je lako dobila uvodni gem, a zatim u narednom stigla do prve brejk lopte u meču. Jankovićeva je uspela da se izvuče iz neugodne situacije, vezala je tri poena i izjednačila na 1:1. Prethodni gem kao da je ohrabrio srpsku teniserku, koja je bez izgubljenog poena oduzela servis Ruskinji za prednost od 2:1. Pri rezultatu 5:3 na servisu Safine, Džej-Džej je stigla do prve set lopte. Nažalost, nije uspela da je realizuje i trenutno najbolja teniserka planete je zahvaljujući dobrim servisima produžila neizvesnost. Međutim, Jankovićeva je bez većih problema dobila servis gem i prvi set rešila u svoju korist (6:4).

Jelena je i u drugom delu nastavila sa odličnom igrom. Dva puta je oduzela servis Ruskinji i relativno lako stigla do ubedljive prednosti od 3:0. Safina je odmah uzvratila brejkom i pokazala da se neće predati bez borbe. U narednom gemu Jankovićeva je imala lepu priliku da ponovo oduzme servis Dinari i najverovatnije prelomi meč u svoju korist, ali je najbolja teniserka sveta spasla čak tri brejk lopte i smanjila zaostatak na 2:3.

 

 

Džej-Džej je uz manje probleme osvojila četvrti gem, a zatim napravila brejk i došla do prilike da u narednom gemu servira za pobedu (5:2). Jelena šansu nije propustila, iskoristila je već prvu meč loptu i ostvarila zasluženu pobedu.

Posle iskorišćene meč lopte Jeleni se otelo „ne mogu da verujem“, ali je vreme da počne da veruje jer je uspela da osvoji 11. titulu u karijeri.

O, moj bože… Prošlo je dosta vremena od kada sam poslednji put pobedila u nekom finalu i zato sam presrećna. Tim pre jer je preko puta bila najbolja svetska igračica. Bila sam stalno fokusirana tokom meča, vetar nam je zadavao probleme, ali sam se dobro koncentrisala i došla do trofeja. Ohrabrila me je i jučerašnja pobeda u teškom meču – rekla je Jankovićeva posle pobede.
Jelena je sinoćnjom pobedom dokazala da se vraća u vrhunsku formu, i to pred njen omiljeni turnir, četvrti grend slem sezone – US open. Takođe, donekle se revanširala Safini za onaj neugodni poraz u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Pekingu.

 

Izvor: Press

Tagovi: