Jelovnik za ravan stomak

by | jun 10, 2013

Ukoliko ste prethodnog vikenda preterali sa provodom, može vam se dogoditi da se narednih dana osećate nemoćno i malaksalo. Zato imajte u vidu ovaj plan ishrane – kad god osetite da vam je potreban dodatni elan.

ravan stomak

Doručak

Probudite se uz zdrav i topao napitak, koji će vam pomoći da se pokrenete i da izbacite toksine iz organizma. Za najbolje rezultate popijte čašu mlake vode sa limunom ili šolju zelenog čaja.

Nakon toga neminovno ćete osetiti glad, a najbolje i najzdravije ćete se zasititi voćnim jogurtom ili svežim voćem umućenim u blenderu.

Neka vaš izbor budu ukusne namirnice koje ne nadimaju, poput borovnice, ananasa, nemasnog jogurta i kelja. Smutite ove sastojke svakog jutra nakon burnog vikenda.

Ručak

Ručak za ravan stomak bi trebalo da sadrži tamnozeleno lisnato povrće i integralne žitarice.

Ovi sastojci sadrže hranljive materije poput vlakana i kalijuma, a one najbolje otklanjaju osećaj nadutosti.

Mešavini lisnatog povrća možete dodati i borovnice, za koje se pouzdano zna da smanjuju apetit.

Užina

Leblebije su izuzetno hranljiva i niskokalorična namirnica. Zahvaljući visokom sadržaju proteina i vlakana, pokazale su se kao nezaobilazna stavka svake dijete.

Pržene leblebije su veoma „zarazne“, zadovoljiće svačiju potrebu za grickalicama i nećete morati da konzumirate nezdravi čips.

Večera

Ukoliko želite da smršate u rekordnom roku, za večeru pripremite čorbu od brokolija, koja je bogata prirodnim vlaknima, te uspešno sagoreva višak masti u organizmu.

Ova čorba takođe pomaže pri izbacivanju toksina, tako da ćete naredni dan započeti znatno svežiji.

Za obrok koji će vas zasititi, a neće vas preopteretiti kalorijama, dodajte porciju škampa i rendanu pečenu bundevu.

Autor: Life Content

Tagovi: