Kako do posla iz snova: 5 proverenih strategija za put do uspeha

by | septembar 6, 2018

Razvijte taktiku kako da dođete do željenog posla i ostvarite jedan od svojih snova..

 

Napravite svoju „mrežu“

Poslovi za koje bi mnogi ubili najčešće se ne nalaze preko konkursa u novinama. Dakle, neophodno je razviti svoju mrežu kontakata! Markirajte osobe od uticaja u poslu koji vi želite, pokušajte da dođete do barem 15 minuta njihovog vremena i potrudite se da vam zapamte lik. Ovo primenite čak i kada nema realnih šansi za konkretnu poziciju u njihovoj firmi.

 

Ne uzimajte to lično!

Ponavljajte sebi: u pitanju je posao – a ne ja! Vežbajte da ono što drugi kažu ne prihvatate lično i uskoro ćete razviti vrhunski profesionalizam. A takve radnike svi vole. Hladna i slatka kao sladoled.

P.S: Ne zaboravite da dišete!

 

Štedite mudro

Baciti se u minus ne biste li sebi priuštili dobar ruž je pomalo passé. Trudite se da uštedite barem jednu godišnju platu. Tako ćete na prvom mestu biti samouvereniji ukoliko nešto krene naopako u vezi sa vašom karijerom, ali i moći da sebi obezbedite putovanje, dobru knjigu, kvalitetnu šminku. Bez minusa.

Razvijajte viziju i ciljeve

Baš kao Endi iz Đavo nosi Pradu, budite svesni svih koraka koji će vas dovesti do posla iz snova. Čak i ako je, kao u njenom slučaju, to samo faza ka još boljem snu. Isplanirajte šta možete da uradite da biste bili bolja osoba, za mesec, godinu, dve. Mislite globalno. Budite avanturista duha.

 

Slobodno recite: Život mi je „sladak“

Znamo da vodite računa o kalorijama, ali jedan kolač vam sigurno neće pokvariti planove linije iz snova. Posao iz snova znači da igrate sa velikim igračima, a oni cene one koji znaju da uživaju i hrabro zagrizu, i bukvalno. Onda kada treba, budite žena koja se ne plaši da jede…

Da li znate koja je MANA najbolja za posao?

 

Tagovi:

top