Kako izabrati crveni ruž

by | mart 10, 2014

Izbor savršenog crvenog ruža može da bude težak jer vam je na raspolaganju toliko nijansi, a pogrešnim izborom ovog često najjačeg ženskog beauty oružja možete da uništite i najseksepilniji stajling. Boja tena je ta koja prvenstveno određuje nijansu crvenog ruža, a ovo su osnovni trikovi pomoću kojih ćete biti sigurne da niste pogrešile.

ruz

Porcelanska koža

Ukoliko imate porcelansku kožu, birajte mat ruževe. Na ovom tipu kože sjaj neće izgledati lepo, pa se rozikaste mat nijanse preporučuji ako vam je kosa tamnija, a narandžasto-crveni ruževi su idealni za plavuše i dame svetlije kose.

Svetla koža

Ako ste svetlog tena, onda su smeli jarkocrveni karmini za vas, kao i tamnije nijanse (bordo, boja vina). Crvenilo koje se često pojavljuje na svetloj koži može da bude samo još jedan plus! Nijansa ruža i jagodica će upotpuniti aristokratski look koji svetla koža odaje, ali treba da izbegavate ruževe koji sadrže narandžaste pigmente.

Bronzana koža

Ovaj tip kože je najzahvalniji jer podnosi skoro sve nijanse – od jarkocrvenih do svetlorozih. Za intenzivniji noćni look, probajte svetlocrvenu nijansu, a za prvi dejt izaberite tamnorozi ruž.

Tamnija koža

Boja šljive i tamnije nijanse crvene su odličan izbor ako imate malo tamniju kožu. One upotpunjuju zlatne podtonove kože i doslovno čine da blistate! Ako imate tamnije oči, naglasite i njih ali samo ukoliko je ruž mat.

Tamna/maslinasta koža

Tamnoj koži najbolje pristaju duboke, tamne i ljubičaste nijanse. Na izrazito tamnoj koži svetli ruževi izgledaju neuredno, bez obzira na to koja boja je u pitanju. Ukoliko želite dramatičniji izgled, preko karmina stavite sjaj i ne zaboravite na olovku za usne koja je za nijansu tamnija od ruža.

Autor: Life Content

Tagovi: