Kako vizuelno možete smanjiti podbradak pomoću mejkapa

by | januar 14, 2014

Podbradak ne možete sakriti. No, na sreću, postoje zanimljivi mejkap trikovi kojima možete vizuelno smanjiti donji deo brade.

mejkap

Da biste postigli željene rezultate, potreban vam je puder za dve nijanse tamniji od onog koji inače koristite. Prvo nanesite podlogu koja savršeno odgovara vašoj boji tena. Nakon toga puder koji je za dve nijanse tamniji, te ga nanesite na bradu i celu liniju vilice, te pomoću aplikatora (suđera ili prstiju) polako tu boju stopite s ostatkom lica. Pripazite da se ne vide nikakvi prelazi.

Drugi trik je da nanesete matirani bronzer na područje dekoltea, odnosno na područje torza odmah ispod ivice vrata, što će skrenuti pažnju s vašeg podbratka. Isti bronzer upotrebite i za obraze, kako bi sve izgledalo mnogo prirodnije.

Kada je u pitanju šminkanje drugih delova lica, da biste skrenuli pažnju s podbratka, usne nemojte šminkati jakim i upadljivim bojama, već neutralnim nijansama.

Za dnevni mejkap najbolje je da naneste neutralnu senku za oči i maskaru, dok za večernji look odaberite smokey eyes efekat.

I na kraju, ne zaboravite glavu da držite uspravno, gledajte u svojoj ravni. Kada se fotografišete glavu držite ravno, malo u stranu i podbradak će biti nevidljiv, ili barem mnogo manji.

Izvor: becomegorgeous.com

Tagovi: