Kakve su cipele IN, a kakve OUT ove jeseni

by | septembar 29, 2015

Ako pratite trendove, onda znate da ćete ove jeseni i zime nositi čizme dužine iznad kolena i da se nećete skidati iz udobnih gležnjača s nižom, takozvanom blok-petom

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

 

Svetski poznati dizajneri cipela obično imaju svoje modele s potpisom za svaku sezonu, ali što se jeseni i zime tiče, gotovo svi se slažu da ćete opet iz ormara izvaditi čizme iznad kolena, koje su se nosile pre nekoliko sezona, a onda možete izdvojiti nešto i za udobne gležnjače.

Slavni dizajner cipela Stuart Weitzman tri modela cipela ove jeseni smatra najvećim trendom: čizme dužine preko kolena, gležnjače sa stabilnom, blok-petom i platforme. Pitate li ga šta ne bi izabrao, onda su to cipele s tankom visokom petom i mokasine.

„Čizme iznad kolena mogu da deluju i seksi i kao da se niste previše trudili šta da obučete, a izgledate sjajno. Najtrendi su čizme ove sezone i idu uz suknje, ali i skinny farmerke“, rekao je slavni dizajner za whowhatwear.com.

Na listi trendi jesenje-zimske obuće po mišljenju Stevea Maddena nalaze se patike i cipele s debljim đonom, ravne ili na petu. Dok patike smatra trendom koji će se zadržati na vrhu još nekoliko sezona, štikle s bilo kakvim sjajnim ukrasima za njega su totalno out.

Dizajnerka Isa Tapia ove sezone nikako ne bi nosila štikle sa šiljastim vrhom, ali rado će se prošetati u nekoj retro varijanti gležnjača s blok-petom, bilo da se radi o izlasku u grad, bilo svečanoj večeri.

Tracy Law, dizajnerka za sve popularniji brazilski brend Schutz, takođe se slaže da su čizme iznad kolena apsolutni must have ove sezone, a za svečanije trenutke svakako bi odabrala štikle koje imaju subverzivne detalje. Za Tracy Law to su seksi mračni detalji, na primer s dodirom gotike.

Dok su za direktorku Sigerson Morrisona, Amandu Fisher, uz čizme iznad kolena najveći trend već spomenute gležnjače s manjom, blok-petom, ona nikako ne bi nosila klasične čizme koje podsećaju na one za jahanje. Birate li gležnjače, ona će vam preporučiti one s resicama, u boho stilu, ovosezonski veliki hit.

Tagovi: