Kakvu venčanicu odabrati? Kakav nakit uz nju nositi? A, cipele? Sve to nam priča Igor Todorović…

by | maj 16, 2017

Kada sam videla kolekciju venčanica koju je kreirao Igor Todorović, pomislila sam – evo idealne teme za modnu priču. Već sutradan smo razgovarali o tome kako treba da bude obučena mlada, koja ima stila. Na samom početku sam saznala da su dominantne forme “sirena” i “princeza”, a da su sve ostalo varijacije na tu temu.

Razgovarala: Brankica Treskavica

Foto: Arhiva Igora Todorovića

■ Duga ili kratka venčanica?

To je skoro filozofsko pitanje, a njegova nadgradnja može da ide i u pravcu – pantalone ili mini? Moj savet je da birate po osećaju, a ne po standardu, jer bi – ako tako gledate – venčanica bila skoro isključivo duga. Ipak, postoje i prelepe kratke forme, koje su i romantične i zavodljive. Kao i kod svake venčanice, bila ona duga ili kratka, važno je da bude skladna kako u estetici tako i u odnosu na siluetu i stil devojke koja je nosi.

 

Foto: Arhiva Igora Todorovića

■ Bela ili može i u nekoj drugoj boji?

Bela u svm svojim valerima je suverena vladarka haljina za reći „DA“. Ipak, pored bele tu su i svi pastelni tonovi, ali i izuzeci koji potvrđuju pravilo, pa ima devojaka koje požele crvenu, sivu ili ljubičastu venčanicu. Ipak, najlepše su one koje u tonu imaju boju bisera ili nijansu koja polako “tone” u šlag. Kada se sve svede ta grupa tonova pobeđuje pri finalnom izboru.
Što se forme tiče, dominantne su dve – “sirena” i “princeza”, a sve ostalo su varijacije na tu temu. Da li će biti duga ili kratka – birajte po osećaju, a ne po “standardu”. Važno je da odgovara vašoj silueti i stilu.

Foto: Arhiva Igora Todorovića

■ Koji ti se detalji na venčanicama najviše dopadaju?

Ni venčanica nije imuna na floskulu „detalji čine stil“, a taj detalj je nekada na samoj haljini, nekada na velu, a nekad na cipelama ili komadu nakita, Upravo taj mali iskorak iz stereotipa učini da neka venčanica izgleda posebno i vrlo lično. Ipak, to zavisi najpre od mladine zamisli ili ideje koju je imala još kao mala „kako će jednog dana izgledati njena venčanica”. Sve u svemu, najvažniji je subjektivni i intimni izbor svake devojke. Meni se najviše dopadaju dva pravca – onaj holivudski, raskošan i bogat u tkanini i formi, ili pak onaj koji je sveden i zavodljiv, oplemenjen samo jednim detaljem.

Foto: Arhiva Igora Todorovića

■ Kad devojka obuče venčanicu, koliko nakita nije “ni malo, ni mnogo”?

Nakit je sastavni deo priče i započinje već kod izbora burmi. Proteklih godina, I stilnakita se bitno promenio. Može da bude i eklektičan, i tatoo danas, i supermoderan, od neplemenitih materijala, ali i tradicionalan i veoma skup. Uvek savetujem – nemojte preterivati sa nakitom. U ovom slučaju, treba ga vrlo pažljivo birati. Pre svega, treba da simboliše trenutke koji su bili važni u ljubavnom ili porodičnom životu mlade. Verujem da je komad, koji je pripadao takvim momentima, bleštaviji od mnogih namenski uklopljenih sa venčanicom.

Foto: Arhiva Igora Todorovića

■ Da li cipele moraju da budu bele ili mogu da efektno izgleda i neka druga boja?

Velika obućarska imena imaju posebne kolekcije, koje se vezuju samo za venčanja. Izbor je s jedne strane velik, ali i obavezujući. Ipak, cipele ne moraju da budu bele. Mogu da budu u svim bojama spectra, a odluka zavisi samo od toga da li se sve to zajedno uklapa u celu sliku. Imao sam prilike da vidim neke mlade, koje su uz moje kreacije nosile sjajno izabrane cipele, koje će kasnije nositi na šorts i majicu. Izgledale su fantastično.Dakle, treba pusiti mašti na volju, jer cipele mogu da budu apsolutni favorit imidža za taj dan. Savet je, ipak, da ne preterate, nego da tu vašu sliku uskladite najbolje što možete.

Pročitajte i… Igor Todorović: Saveti za XL dame

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje