Odeća koju nosimo ima svoju energiju i uticaj na nas

Koja odeća stvara lošiju energiju

by | 29 marta, 2020
devojka odeca

Odeća koju nosimo ima veliki uticaj na naš život putem energije koju prenosi. Ta energija može biti dobra ili loša, i zbog toga je važno da odeću kupujete kada ste dobro raspoloženi.

Možda zvuči neverovatno, ali odeća nam prenosi energiju i po Feng Šuiju, ako u njega verujete, potrebno je da vodite računa šta ćete obući. Ovo ne treba shvatiti tragično, već gledati sa pozitivne strane i oblačiti ono što će izazivati pozitivne reakcije i osmeh na licu. I vas i vaše okoline.

Stara i rastegnuta odeća

Prema Feng Šuiju, stara i rastegnuta odeća ima jaku negativnu energiju. Po tom verovanju rastegnute stvari dovode do siromašenja i problema u finansijskom smislu.

Mogu dovesti do sukoba na poslu, neuspeha, zbog čega bi bilo potrebno rešiti je se. Pored toga, Feng Šui je protiv stare odeće, iskrzalih ivica i pocepanih kolena.  Stručnjaci kažu da to može naneti štetu vašoj auri, piše Cosmopolitan.

pocepana odeca

Ne shvatajte to tragično, potražite u ormaru odeću koja nije u takvom stanju, možda da neki omiljeni stari komad odstranite iz garderobera. Zamenite ga novim, koji će vam lepo pristajati.

Crna odeća

Crna odeća privlači negativnu energiju. Stručnjaci smatraju da tamne nijanse mogu da utiču ne samo na psihu, već i na fizičko stanje tela. Privlače depresiju i usamljenost, izazivaju osećaj umora, pospanosti i anksioznosti.

To ne znači da ćete se u potpunosti odreći crne odeće. Stvorite ravnotežu dodavanjem svetlih detalja.

crna odeca

Odeća u animal printu

Pristalice Feng Šuija savetuju da se odreknete stvari sa likom divljih životinja. Po njihovom mišljenju ovakav print može da utiče na osobu koja ga nosi i da je učini napetom, agresivnom i nemirnom.

Dobru auru po njima imaju stvari sa motivima cveća, lišća, koje su napravljene od prirodnih materijala.

Odeća na pruge

Pruge takođe mogu imati negativan uticaj na vaše blagostanje. Linije se presecaju kroz energetske zone i time narušavaju sklad u telu. To može stvoriti različite probleme: od manjih zastoja u poslovanju do većih gubitaka.

Zbog toga kupujte garderobu sa tačkicama.

Odeća sa geometrijskim oblicima

Zbog negativnog uticaja izbegavajte i stvari sa geometrijskim oblicima. Krugovi, trouglovi, kvadrati i složenije figure prikazane na tkanini utapaju energiju u betonske okvire. Kao rezultat dobijamo slabost, umor, nedostatak ideja i inspiracije, nepažnju i apatiju.

odeca gomila devojka

Asimetrična odeća

Garderoba sa izraženom asimetrijom smatra se da narušava energetsku ravnotežu u telu. Previše grube linije i oštri uglovi izazivaju napetost i nervozu.

Zbog toga kupujte garderobu blagih linija, nežnih crta, prizovite samo pozitivno u svoj život.

Previše uska odeća

Uska odeća zadržava, po Feng Šuiju, energiju u okviru i sprečava je da izbije, zbog čega osoba tokom dana oseća slabost i pospanost.

Nosite komotnu odeću, osećaćete se prijatno i neće biti negativne energije.

Foto: Guliver Getty