Korset Merilin Monro na aukciji za 200 000 funti

by | novembar 25, 2011

Korset koji je Merilin Monro nosila 1956. godine u filmu „Autobuska stanica“ biće postavljen na aukciji sa početnom cenom od 200 000 funti.

Naime, zeleno-crni komad odeće napravljen je baš za tu ulogu. U ovom filmu Merilin je igrala naivnu pevačicu koja je krenula u Holivud u potrazi za slavom.

Aukcionari opsiali su ovaj izgled jednim od najlegendarnijih stajlinga koji je imala modna ikona Merilin. Monro je nosila ovu korset-haljinu na promotivnom posteru , kao i u mnogim nezaboravnim scenama u filmu.

Portparol aukcije izjavio je: „Ovo je neizbrisiv izgled iz njene cele karijere. To je bio jedan od najbojih načina na koji je Merlinin stekla ogroman publicitet. „

U jednoj od scena u filmu „Autobuska stanica“, kada nosi ovu zelenu korset  haljinu, Merilin izvodi klasičnu pesmu „That old black magic“, osvajajući srca nestrpljivog kauboja kojeg igra Don Marej. Ovaj filmski kostim kreirao je glumicin  omiljeni tvorac kostima Vilijam Travilja.

Takođe će na aukciji u ponudi biti originalna kamera koju je koristio Džordž Lukas za snimanje filma „Ratovi zvezda“. To je bio prvi u nizu filmskih hitova snimljen 1977. godine. Potpuno obnovljena i radi „Panavision PSR 35mm“ kamera nalaze se u privatnoj kolekciji.  Očekuje se da će dostići cenu od 130 000 funti.

Zajedno sa Merlininim korsetom biće izložena na aukciji na Beverli Hilsu, u Kaliforniji 3. decembra.

 

Tagovi: