Categories U trendu

Mala istorija velikog brenda

Converse je priča legendi, heroja i inovatora povezanih ljubavlju prema sportu. Marquis Mills Converse osniva kompaniju 1908. godine i  započinje tradiciju, koja traje u nepromenjenom obliku već više od 100 godina. Kada je M.M.Converse otvorio vrata kompanije u Maldenu, Massachusetts, nije ni pretpostavio da zapravo proizvodi “američku ikonu”.

Foto: @sportime_mandura

Kako je rasla popularnost košarke, Converse korporacija je uvidela potrebu da proizvede patiku koja se može nositi za vreme igre. Posle mnogo istraživanja, prva verzija All Star košarkaške patike je proizvedena 1917. godine u jednoj boji, crnoj. All Star patika je trebalo da bude prva masovno proizvedena patika u Severnoj Americi. Sastojala se od veoma debelog, gumenog đona i platnenog gornjeg dela.

U prvom momentu ova patika nije ostavila jak utisak na košarkaše. Kasnije zahvaljujući Charles “Chuck” H. Taylor-u, košarkašu Akron Firestones-a, situacija se menja. On je toliko verovao u to da će All Star patiku nositi košarkaši širom Amerike, da se 1921. godine pridružio prodajnim snagama Converse-a. Zbog njegovog  velikog učinka, Taylor-a  nazivaju i “Ambasadorom basketa”. 1923.god.  njegovo ime  je dodato na amblem i rođena je “Chuck Taylor” All Star patika! Proizvodi se  bela patika, ali uskoro i u svim bojama.

Foto: @trmndsupside

Pročitajte i…Street style: Moda iz grada bez srama, a sa mnogo stida

Kliknite na sledeću stranu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA