MASKE ZA DECU protiv meksičkog gripa

by | avgust 29, 2009

lepota i zdravlje maske svinjski grip


Preduzeće „9.septembar“ iz Gornjeg Milanovca, zbog sve veće potražnje za epidemiološkim maskama koje jedino proizvodi maske u ovom delu Evrope, povećalo je proivodnju, a uskoro će u prodaji biti i maske za decu koje će imati ventile.


Direktor marketinga Tomislav Petrović, izjavio je agenciji FoNet da se poslednjih meseci proizvodnja maski u tom preduzeću odvija non stop i da svakodnevno stižu zahtevi iz drugih zemalja za isporuku maski.

Imamo velike zahteve iz Švajcarske, kao i okolnih zemalja, jer u svetu postoji mali broj fabrika koje proizvode maske, a potražnja je velika. Od početka godine do danas, mi smo napravili oko 2,5 miliona maski, sve je gotovo rasprodato, magacini su prazni„, rekao je on.


Ministarstvo zdravlja nedavno je raspisalo tender za nabavku maski, a prema Petrovićevim rečima firma Velefarm je najverovatnije jedini ponuđač sa po pola proizvodnje iz 9. septembra i uvoza.


Mi razvijamo jednu masku sa ventilom, koja je u poslednjoj fazi pripreme uzoraka za testiranje. Od tog modela proizvešće se i model dečije maske.“ On je rekao da će u narednim dana u pogon biti puštena nova mašina za proizvodnju maski, tako da će se dnevno proizvoditi oko 50.000 komada, a do kraja godine ta cifra će iznositi šest miliona.


Tekst: Fonet

Tagovi: