Mejkap trikovi: 3 faze nanošenja tečnog pudera

by | decembar 2, 2013

Osnovna funkcija podloge za lice je prekrivanje nepravilnosti i različitih mana kože lica, te postizanje efekta idealnog mejkapa. Da biste to postigli, važno je da naučite kako pravilno da nanesete tečni puder.

tecni puder

1. Nanesite hidratantnu kremu na lice i sačekajte minut da je koža upije. Nakon toga, pokvasite sunđerčić, dobro ga iscedite (ako je potrebno višak vode upijte papirnom maramicom). Istisnite malu količinu tečnog pudera na dlan (u veličini zrna graška) i naneste je na ivicu sunđerčića kojim ćete, potom, prelaziti preko lica pokretima nadole (od čela prema bradi).

2. Kamuflirajte tamne podočnjake korektorom u kremi. Malom kozmetičkom četkicom (od veštačkih vlakana) nanesite tri tačke ispod donjeg kapka, od spoljašnje ivice do mesta gde se završava podočnjak. Razmažite korektor nežno tapkajući četkicom ili prstom. Za pokrivanje fleka i akni upotrebite gušći korektor za lice, i nanesite ga direktno na vrh akne ili fleke malom četkicom zaobljenog vrha.

3. Preko korektora nanesite puder u prahu, kako bi efekat bio što trajniji. Nakon toga, uzmite veliku kozmetičku četku i njome nanesite malo pudera u prahu preko T zone (čelo, nos, brada). Na kraju se našminkajte na uobičajen način.

Savet + Kako ukloniti višak?

Ukoliko ste naneli previše korektora na problematična mesta, popravite grešku tako što ćete na ta mesta staviti malo kreme za lice i potom je nežno utrljati. Višak tečnog ili pudera u prahu uklonite nežnim tapkanjem suvim sunđerčićem.

Autor: Life Content

Tagovi: