Moderne i tokom trudnoće

by | oktobar 3, 2011

Pantalone širokih krojeva ili spušenog struka i lepršave haljine uvek su dobar izbor za trudnice koje žude za elegancijom. Šire košulje, tunike i helanke od elastičnog materijala rešavaju svakodnevne muke pri izboru garderobe, a interesantna marama, prsluk ili šešir ispuniće stilom dane do dolaska bebe.
Čak i kada su u blagoslovenom stanju dame ne treba da se odriču modiranja, niti da lišavaju sebe nošenja elegantne i lepe odeće.
Iako imaju konstantan osećaj da su teške i nezgrapne, trudnice mogu da izgledaju jednako sređeno i zavodljivo, kao što je to bio slučaj nekoliko meseci ranije.
Najčešća zabluda žena u drugom stanju je da im pantalone nikako ne pristaju, te ih se odriču do porođaja.


 

Često zaboravljaju da je modno tržište preplavljeno raznim modelima, te da svaka za sebe može pronaći idealan kroj.
Kada su neodlučne, modni stručnjaci pripadnicama nežnijeg pola savetuju modele sa niskom strukom, ukoliko ne žele da devet meseci provedu u radničkom kombinezonu.
Za one koje to vole, helanke mogu biti pravi izbor. Uz tunike i široke košulje, uske, rastegljive i prijatne helanke mogu pristajati savršeno, a osećaj udobnosti je nezamenljiv.
Ipak, čini se da najveći problem trudnice imaju kada su svečane prilike u pitanju.
Dileme koje se tada javljaju su najčešće oko izbora dužine haljine. Kratka ili duga?
Premda su mnogi mišljenja da kraće haljine nisu za dame sa velikim stomakom, proverite ispred ogledala da li vam se dopada kako izgledate, a na zlonamerne opaske ne obraćajte pažnju.
Ukoliko još pripadate grupi srećnica kojima tih dana ne smeta hodanje na visokim štiklama, onda sve lako može biti na svom mestu. Ipak, nemojte preterivati ni kada je reč o visini potpetica, niti kada je vreme koje na njima provodite, savetuju lekari.


 

Ukoliko mratki modeli nisu zadovoljavajuća opcija, savet modnih stručnjaka su lepršave haljine A kroja, često sa ukrasnom trakom ili kaišem ispod grudi koje će pristajati svakoj trudnici, bilo da je u trećem ili devetom mesecu trudnoće.
Ne treba zaboraviti da se i omiljeni komadi odeće kada su od elastičnog materijala mogu lako kombinovati.
Čak se i uobičajene, svakodnevne garderobe ne treba odricati. Uz dva ili tri broja veće košulje, majice, suknje i pantalone, ali i interesantne detalje poput marame, prsluka ili šešira, trudnički dani mogu biti ispunjeni stilom.

 

Tagovi: