Nakit Elizabet Tejlor vredan 50 miliona dolara?

by | oktobar 11, 2011

Pre nego što bude ponuđena na aukciji u decembru, kolekcija nakita Elizabet Tejlor moći će da se vidi u Holivudu, Dubaiju, Ženevi, Parizu i Hongkongu. Najskuplja izložena dragocenost je prsten sa belim dijamantom, vredan oko tri miliona dolara, poklon Ričarda Bartona

Rubini, safiri, smaragdi, perle i haljine koje je Ričard Barton poklanjao Elizabet Tejlor tokom njihove burne romanse naći će se na aukciji u decembru, prenele su danas agencije. Deo prihoda od prodaje nakita ide u pomoć obolelima od HIV-a.

 

Neki od 269 komada nakita, trenutno su na međunarodnom putovanju i nalaze se u predprodaji, a čelnici aukcijske kuće Kristi nadaju se da će nakit biti prodat za oko 30 miliona dolara, dok će prema njihovom mišljenju haljine i lične stvari Elizabet Tejlor biti prodate za oko 20 miliona dolara.
Deo prihoda od prodaje nakita i haljina ići će dobrotvornoj fondaciji Elizabet Tejlor za pomoć obolelima od HIV-a, koja je osnovana 1991. godine.

Ova izložba ne podseća ni na jednu, koju smo pre ponudili. Ona je prozor u život Elizabet Tejlor, objasnio je Mark Porter iz Kristija, koji je dodao da je ova aukcija želja pokojne glumice, koju je izrazila još pre par godina, jer je želela da neko drugi uživa u nakitu.

Najskuplji primerak od 269 komada nakita je prsten sa belim dijamantom od 33,19 karata, vredan oko tri miliona dolara. Izuzetno vredna je i ogrlica sa biserom iz 16. veka, procenjena na oko dva miliona dolara. Posle Kalifornije, nakit će biti izložen u Dubaiju, Ženevi, Parizu i Hongkongu, posle čega će kolekcionari i obožavaoci moći da kupe komade koji su im se najviše dopali.


 

Tagovi: