Nega tela posle plaže: Sve što treba da znate

by | avgust 1, 2021
nega kože posle plaže

Nega tela posle plaže važan je deo bjuti rutine tokom letovanja.

Iako letovanje koristimo da se odmorimo i da „napunimo baterije“, važno je da i u tim trenucima ne zaboravimo na negu naše kože tela. Naročito kada je pod stresom, usled izlaganja suncu i slanoj vodi.

Stoga, u nastavku vam donosimo neke najvažnije savete kako da negujete kožu tokom letovanja.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ambro Skin (@ambro_skin)

Nega tela posle plaže

Hladan tuš

Tokom boravka na plaži, nanosimo mnogo slojeva kreme s zaštitnim faktorom. Kombinacija kreme (i/ili ulja) i morske vode može da našteti našoj koži. Stoga, nakon boravka na plaži, detaljno operite kožu hladnom ili mlakom vodom. Na kožu zatim nanesite hranljivo mleko za telo.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели N V D A [na-da] Sun•Moon (@nvdacollective)

Ne zaboravite na kosu!

Morska voda i sunce isušuju naše vlasi, čineći ih tankim, krhkim i neukroćenim. Pre odlaska na plažu na kosu nanesite balzam uz pomoć raspršivača. Nakon boravka na plaži, obavezno koristite hranljive maske za kosu.

Pročitajte i… Zašto je važna nega kože nakon sunčanja?

Hidratacija stopala

Stopala trpe ogroman pritisak tokom boravka na moru. Sunce, slana voda, pesak, kamenje… Sve to utiče na isušivanje i pucanje kože stopala. A retko ko od nas se seti da ih hidrira. Stoga, nakon tuširanja, namažite stopala hranljivom kremom ili uljem.

Balzam za usne

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jenny beauty (@jennifer_kmb)

I koža usana pati leti, pa ne zaboravite da nosite sa sobom balzam za usne. Naročito se preporučuje da usne namažete uveče pre odlaska na spavanje. Pored balzama, možete koristiti i kokosovo ili bademovo ulje.

Hidrirajte se!

Ne zaboravite da tokom dana pijete dovoljno vode! Hidratacija je ključna za zdravu i blistavu kožu, kosu i nokte! Stoga, uvek sa sobom nosite flašicu vode!

 

lepotaizdravlje.rs bernardbodo/iStock/Getty Images Plus via Getty Images