New Face: Upoznajte dečka koji obećava

by | jun 10, 2015
Priredila: Ivana Ilijin, modna novinarka

Priredila: Ivana Ilijin, modna novinarka

Naša saradnica Ivana Ilijin u novoj rubrici “New Face” razgovara sa ljudima koji jure svoje snove i otkriva inspirativne životne priče. U prvom izdanju ove rubrike predstavlja Dejana Mladenovića, frizera koji se, sasvim neočekivano, našao u ulozi modela.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Novo lice naše modne scene je pred vama! Upoznajte Dejana Mladenovića. Po struci frizer, veštine je sticao u Centru za obrazovanje Božidar Adžija, a zatim i na dve strukovne akademije u Beču: Schwarzkopf i Revlon. Šef je salona „Studio lepote 35“ na Vračaru. Kao mlađi se bavio glumom, a sada je zakoračio u svet modelinga. I to na velika vrata.
Šta sve može da vam se dogodi kada posetite Beogradsku nedelju mode? Može da vas zapazi jedan od skauta, kojima se posebno dopadaju naša lica. Upravo se to desilo našem Dejanu. Usledio je poziv da u Kini snimi promotivne kadrove za novi fashion magazin „Lux Lifestyle“. (Na fotografijama vidite Dejana u Dolče i Gabana sakoima i boksericama iz kolekcije za najnoviju sezonu.)

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Dejan je u početku bio prilično nepoverljiv. Da bi stavio na test ozbiljnost budućih poslodavaca, izguglao je najbizarnije zahteve modela, i uputio sledeće želje:
„Moji uslovi su bili da pre objavljivanja obavezno vidim fotografije, da na snimanju nosim isključivo garderobu svetskih dizajnerskih kuća, da budu plaćeni troškovi mom ličnom obezbeđenju, da u toku mog boravka bude obezbeđena crna kafa i ceđena narandža, da optimalna temperatura na setu bude 22’2 C i honorar od 5.000 evra.“
Na njegovo iznenađenje, svi ovi uslovi, koji su i njemu samom delovali prilično bizarno, bili su ispunjeni.
„Odseli smo u hotelu Hilton Beljing Wangfujing, nedaleko od centra grada. Hotel je fenomenalan, kao i osoblje koje je bilo maksimalno ljubazno prema meni. Tokom čitavog boravka osećao sam se kao u bajci. Na setu su svi bili krajnje profesionalni i veoma posvećeni. Jedina osoba koja je kasnila bio sam ja. Zapravo, jedina neprijatnost je bila kada mi je službenica iz organizacija zamerila zbog kašnjenja od sat vremena, na šta sam ja odbrusio da je tačno vreme ono kada se ja pojavim na setu. Rasplet? Ona je bila odstranjena sa snimanja, a ostatak ekipe je uprkos svemu izrazio da sam odličan za saradnju. Poenta? Eto koliko oni cene svoje modele, koji bukvalno imaju celebrity status i dozvoljeno im je da se ponašaju kao razmažene zvezde“, kaže Dejan.

Foto: Lux Life Style

Foto: Lux Lifestyle

 

Kada smo primetili da zvuči pomalo prepotentno, a da tako ne deluje u stvarnosti, Dejan se složio sa našom konstatacijom i objasnio je da se zapravo igrao s njihovim granicama strpljenja, jer sebe u stvari nikada nije ni video u ulozi modela.

Prenosi nam i ostale utiske:
„Snimanje nije bilo naporno. Prvog dana shooting je trajao četiri sata sa svim pripremama, lepljenje brade, šminka…“, završio je svoju priču Dejan.

Njegov primer nam govori da morate poštovati i vrednovati sebe, kako bi se i drugi isto tako ponašali prema vama. Dejanovoj priči nije kraj, s obzirom na to da već ima u planu drugi odlazak u Kinu povodom nastavka ovog projekta. Pogledajte prvi fotografije koje će se tek naći na bilbordima širom Kine.

Foto: Lux Lifestyle

Foto: Lux Lifestyle

 

Tagovi: