NIJE IM DOSTA: I nakon izvinjena „Vog“ opet šokira

by | avgust 30, 2011

Šokantne kampanje italijanskog „Voguea“ se nastavljaju. Nakon ‘Minđuša robova’, zbog koji su javnosti uputili izvinjenje, na naslovnici „Voguea“ osvanula je Stela Tenant u pomalo gotičkoj haljini, neverovatno uskog struka s minđušom u nosu
Iako su zbog naslovne strane i natpisa Slave Earrings već dobili oštru kritiku javnosti nakon koje su se morali da upute izvinjenje, iz „Voguea“ očigledno ne odustaju od okruglih minđuša bilo da se nose u uhu ili na nosu.

Njihova taktika šokiranja se nastavlja. Pomalo gotička naslovna strana septembarskog izdanja posvećena je Etel Grendžer obožavateljki korzeta, pirsnga na licu koja je svoj struk uspela da stanji do neverovatnih 33 centimetra. Grendžer je živela od 1905. do 1982. godine, a lice je počela da buši i pre nego što su žene počele da stavljaju naušnice. Još u Ginisovoj knjizi rekorda drži prvo mesto zbog najužeg struka.

Fotograf Steven Meisel manekenku Tenant slikao je u crnom Pradinom kostimu s gipsy minđušom u nosu, sa makazama u ruci, a možemo samo pretpostaviti da je Photoshop bio u pogonu da joj se drastično stanji struk.

Pretpostavljamo kako će i ova naslovna strana pomalo u stilu Tima Bartona podići mnoge obrve i izazvati još komentara poput ‘minđuša robova’, za koje iz „Vogue“ kažu da su pogrešno prevedene.

No bivši model Iman ne slaže se s njihovim objašnjenjem.

‘Nije značenje izgubljeno u prevodu, reč rob, svi znamo šta znači’, kaže Iman koja je takođe izjavila kako je kampanja kontroverzna i kako ne razume zašto su je tako nazvali.

 

Tagovi: