Olovka za usne: Saveti za korišćenje

by | decembar 7, 2013

Olovka za usne neizostavna je alatka za lepo definisane usne, ali kod izbora prave nijanse treba uzeti u obzir boju usana. Olovka treba da bude tek nijansu tamnija od boje usana jer što je tamnija to će izgledati neprirodnije. Najbolji izbor su neutralne nijanse i boje mesa, kao i kremaste i mineralne formule koje su nežne za usne.

v1_698x456

Usne treba oivičiti olovkom s okruglim vrhom zato što se tako stvara mekši izgled, dok je s vrlo zaoštrenom mogućnost za greške veća. To je posebno izraženo kod tamnih ruževa kod kojih se i najsitnije nepravilnosti jače vide nego kod svetlijih tonova. Najbolje je naoštriti olovku i potom nekoliko puta preći po ruci dok vrh malo ne omekša.

Olovka se nanosi od sredine usana prema uglovima, ali pritom treba pripaziti da ne preterate i treba pratiti prirodnu liniju usana. Za one manje vešte postoje takozvane anti-olovke za usne ili prozirne olovke koje ne ostavljaju vidljivi trag, ali sprečavaju ruž da iscuri i daju usnama pravilan oblik.

Prednost olovke za usne jeste u tome što može zameniti ruž. Njom se jednostavno mogu popuniti usne, a mat premaz traje duže nego ruž za usne.

Najveća greška koje žene prave prilikom nanošenja olovke jeste što je ne utapkaju na usne, pa je okvir previše vidljiv. Olovka treba da se stopi s usnama, a ako je nanesete na ostatak usana i nadopunite ruž, sve greške će se slabije videti. Tako, ako se ruž tokom večeri izbriše, mejkap će i dalje izgledati odlično.

Izvor: 24sata.hr

Tagovi: