One su najpoznatije plus-size modne blogerke

by | april 25, 2015

Dugo je u modnom svetu prednost pružana mršavicama, a na neki način marginalizovane su one devojke i žene koje po standardima odskaču od pojma lepote. Danas više nije tako!

16610231733_13a770b2d0_c

U poslednje vreme desila se ekspanzija propagiranja oblina, pa su se pojavili plus-size modeli, a modne blogerke koje spadaju u ovu kategoriju dobile su na značaju, konačno. Možemo nazvati i svojevrsnom revolucijom to što pojedini poznati svetski brendovi svoje editorijale ukrase devojkama bujnije građe, magazini ih stavljaju na naslovnice, pa samo se nadamo da to znači da je konačno došlo vreme kada se ceni prirodno žensko telo.

Danas vam predstavljamo pet najpopularnijih plus-size modnih blogerki:

Gabifresh

Gabi Greg je počela da vodi modni blog 2008. godine, pošto nakon završenog fakulteta nije uspela da se zaposli. Sedam godina kasnije blogovanje je postalo njen pravi posao, a dosad se pojavljivala u magazinima poput „The New York Times“, „Teen Vogue“ i „Glamour“. Kreirala je i kolekciju kupaćih kostima koja je rasprodata u prvih 48 sati od pojavljivanja.

pinkskirt-editGirl with Curves

Taneša Avasti je devojka iz San Franciska, modna i beauty blogerka, koja stoji iza veoma uticajnog i nagrađivanog bloga karakterističnog imena. Ona je i dizajnerka za žene sa oblinama, ali i pisac, a pojavljivala sa kao gost u mnogim publikacijama.

17051968639_4a0a982cc5_h

Nadia Aboulhosn

Modna blogerka i plus-size model koja nam se javlja iz Njujorka. Popularnosti bloga doprinelo je i njeno pojavljivanje u brojnim magazinima: „Complex Magazine“, „Refinery 29“, „Lucky Magazine“, „Seventeen Magazine“ i „Teen Vogue“, ali i kampanje i saradnje sa „American Apparelom“, „Boohoom“, „Addition Elleom“ i „Stylist Magazineom“.

16597518083_a65b3c475b_o

Nicolette Mason

Plavokosa Nikolet verovatno je najpoznatija plus-size modna blogerka. Osim što redovno piše kolumnu za „Marie Claire“ pod nazivom „Big Girl in a Skinny World“, ona potpisuje i liniju odeće koju je radila zajedno sa brendom ModCloth.

16109699363_f3f2eb7e28_c

Amarachi Ukachu

Amarači je mlada Amerikanka nigerijskog porekla koja je veoma hrabra modna blogerka. Hrabra u smislu da se ne boji da kombinuje jarke boje i različite printove i po tome je i poznata. Njen zaštitni znak svakako je njena bujna kosa, a Amarači je pokrenula i svoju liniju odeće, koja u potpunosti oslikava njen stil.

unnamed (6)

Tagovi: