Oporavite kosu nakon letovanja uz ova 3 beauty koraka

by | avgust 26, 2019

Iako tokom leta ne razmišljamo previše o našoj kosi, ona je izložena različitim faktorima, koji joj štete i utiču na njen sjajan i zdrav izgled. Godišnji odmori su završeni i sada je pravo vreme da svojoj kosi pružite adekvatnu negu i povratite joj volumen i sjajan i zdrav izgled u samo nekoliko koraka, koji će tokom jeseni postati sastavni deo vaše beauty rutine.

1. Ulje za kosu

Jedna od najčešćih stvari protiv koje se borimo, nakon povratka sa mora svakako je suva i ispucala kosa, međutim, to možete jednostavno promeniti, negujući kosu nekim od prirodnih ulja, koja obiluju vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama neophodnim za regeneraciju vlasi. Ricinusovo ili maslinovo ulje vratiće kosi vitalnost i sjaj i podstaći će njen brži rast.

2. Balzam za kosu

Oštećenu kosu ne bi trebalo tretirati agresivnim proizvodima intenzivnog hemijskog sastava, pa bi nakon letovanja trebalo da potražite blagi balzam za kosu, na prirodnoj bazi, lagane teksture. Nežan balzam učiniće da kosa postane mekša na dodir, olakšaće njeno raščešljavanje, a samim tim sprečiće dalje oštećenje krajeva.

3. Hair scrub

Posle određenog vremena, uobičajeno pranje kose prestaje da bude dovoljno, jer se na temenu talože mrtve ćelije, koje običan šampon ne može da ukloni čak ni uz detaljnu masažu i tada je vreme da u svoju negu uključite i piling za kosu. Zapušene pore na temenu najčešći su razlog što nam kosa sporije raste i opada, pa je zaista važno da jednom nedeljno uradimo detaljan piling temena, kako bismo podstakli cirkulaciju kože glave, poboljšali volumen, ali i vratili sjaj našoj tokom leta izmučenoj kosi.

Kosa sa pramenovima: Kako da sačuvate boju i zdravlje vaše kose?

Foto: @negin_mirsalehi

Tagovi:

top