Otmeno, ali diskretno: Jednostavna haljina je Pipino tajno oružje

by | novembar 23, 2011

Ime Suzan Kreb je tajno oružje svake žene. Ovo nije ime domaćice, niti dive iz Pariza. Suzan Kreb je modna dizajnerka koja kreira odeću visoke mode u Velikoj Britaniji. Njeni modeli su skromni i pre svega diskretni, zbog čega je Suzanin najveći obožavalac Pipa Midlton

Ova modna kreatorka ima butik u zapadnom delu Londona. Proizvodi svilene haljine koje prijanjaju uz telo, jednostavne, ali se takođe mogu nositi u posebnim prilikama.  Cene ovih haljina nisu poput cena odeće visoke ulične mode, niti poput komada svetski poznatih kreatora. Naime, koktel suknja iz ove kolekcije košta 300 funti, a haljina 450. Suzan kreira samo nekoliko istih haljina, tako da je mala verovatnoća da ćete naleteti na duplikat. Ti komadi odeće su zapravo prepravka vintidž haljina.

Naime, Suzan opisuje šta je sve bilo potrebno da svilenu haljinu iz 30.-tih godina, koju je pronašala na tržištu, prilagodi modernim trendovima.

„Napravila sam je udobnijom i modernijom.  Originalna verzija haljine je veoma mala, tako da sam je proširila. Danas žene imaju jača ramena i širi struk.“

Suzan za razliku od mnogih muških dizajnera kreira haljine koje se jednostavno mogu obući.  „Uvek se razbesnim kada mi se desi da uništim šminku i pokvarim frizuru dok oblačim neku haljinu, stoga kreiram odeću koja se lako navlači, rukavi su dosta široki i komotni “, rekla je Kreb.

Haljina od smaragdne svile koju je Pipa Midlton nosila na kraljevskom venčanju košta 405 funti. Ona je polu duga, a postava je napravljena od crne svile.

Prošle nedelje Pipa je viđena u kaputu od kašmira u boji šljive koji ima potpis ove kreatorke. Kaput košta koliko i haljina.  Nakon što je ova popularna Britanka uslikana u bluzi boje šampanjca, Suzan Kreb kaže kako je porasla prodaja i popularnost njenog brenda.

Suzan Kreb (38) je modna kreatorka koja je studirala u Jorku. Pre nego što je 2008. godine kreirala spostvenu modnu liniju,  radila je za brendove „Whistles“ i „Karen Millen“ . Takođe je pre dve godine u Londonu otvorila butik sa svojim potpisom.

Tagovi: