Ova devojka je najavila novinu na svetskim modnim pistama

Proteklih nekoliko nedelja mogli smo da vidimo more revija na velikim svetskim nedeljama mode. Pored novih trendova i top modela na čija smo lica već navikli ova sezona donela je jedno veliko iznenađenje, i najavila možda značajnu promenu kada su modne piste u pitanju.

Foto: Guliver/Getty Images

Proteklog meseca devetnaestogodišnja Halima Aden prošetala je na revijama modnih kuća Max Mara i Alberta Ferretti sa hidžabom na glavi odevena u duge mantile, potpuno pokrivenog tela. Ovo je prvi put u istoriji da je autentična žena muslimanske veroispovesti tako nešto učinila, i izazvala jake reakcije. Internet je preplavljen njenim fotografijama i lepim komentarima na čitav događaj. Ceo modni svet fasciniran je ovom novom pojavom.

Pročitajte i…Moderna, zabavna i funky – predviđamo da će biti modni hit

Kliknite na sledeću stranu…

Foto: Guliver/Getty Images

Halima je prošle godine ušla u polufinale izbora za mis Minesote, što je takođe unikatan slučaj. Nakon toga potpisala je ugovor sa čuvenom IMG Models agencijom, od kada počinje njena karijera modela u usponu.

Aldenova velikom brzinom postaje oličenje različitosti i ličnog osnaženja žena. Ovaj potez možda označava postepeni ulazak tradicionalnih muslimanki u moderne tokove, i prekretnicu ka prihvatanju drugačijeg.

Foto: Guliver/Getty Images

Modna industrija je i ranije imala interesovanje za drugačije, za instant hit koji će uzdrmati svet, ali koji će jednakom brzinom, nakon što se istroši inicijalno interesovanje, pasti u zaborav. Da li je potez mlade Halime stvar koja će sve promeniti ili samo trenutna fascinacija ostaje tek da vidimo. Uvek se nadamo da modni svet ipak ne zaslužuje epitet površnog koji ga tako često prati.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje”>>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Tagovi: