Pet loših navika koje uzrokuju pojavu bubuljica

by | novembar 30, 2013

Spremate se za neki poseban događaj i samo dan pre velikog finala na licu vam se pojavi nekoliko bezobraznih bubuljica koje je skoro nemoguće pokriti. Ako želite da izbegnete ovakve situacije pronađite izvor problema i sasecite ga u korenu.

beauty

1. Pogrešna kozmetika
Kozmetika za negu kože može biti vrlo korisna, ali i štetna za vašu kožu. Što su proizvodi bogatiji sastojcima koje ne možete ni pročitati, postoji veća opasnost od alergijskih reakcija. Ako osetite promene na koži nakon što nanesete novu kremu ili losion za čišćenje lica zamenite novi proizvod prirodnim koji ne sadrži veštačke sastojke poput boja i mineralnih ulja.

2. Eksplozija stresa
Stres koji nagomilavamo u telu tokom radne nedelje može biti vrlo štetan za naše zdravlje, ali i kožu. Hormonalni disbalans nastao zbog velike količine stresa može se pokazati i na našem licu i to upravo u obliku bubuljica. Ako osetite kako lagano „pucate po šavovima“ vreme je da pronađete filter. Lagana fizička aktivnost, anti-stres program opuštanja ili provod u dobrom društvu najbolji je filter na kojem će vam lice i telo biti itekako zahvalno.

3. Isušivanje kože lica
Ovu pogrešku najčešće prave oni koji se bore s masnom kožom. Agresivna sredstva za čišćenje lica koja sadrže alkohol ili benzoil peroksid ukloniće masnoću s lica, ali prečesto korišćenje može značajno isušiti kožu. Suva koža tada počinje sama da se brani i izlučuje još veću količinu masnoće što može dovesti do pojave bubuljica. Budite umereni i nakon tretmana obavezno nanesite laganu hidratantnu kremu.

4. Prljavi aplikatori

Aplikatori za dekorativnu kozmetiku poput sunđera i četkica mogu biti pravi neprijatelji vaše kože, naravno, ukoliko ih ne održavate. Ako ih ne perete redovno oni će pokupiti masnoću s vašeg lica i postati pravo leglo bakterija koje uzrokuju nastanak bubuljica. Aplikatore operite sapunom jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, zavisno od toga koliko ih često koristite.

5. Slatka hrana
Rafinirani šećer s visokim glikemijskim indeksom poznatiji kao beli šećer veliki je neprijatelj vaše vitke linije, ali i kože. Hrana prepuna nezdravog šećera podiže nivo šećera u krvi što može uzrokovati bubuljice i akne. Beli šećer zamenite smeđim ili kokosovim šećerom ili ga zamenite medom ili sirupom agave.

Izvor: Zadovoljna.hr

Tagovi: