Povratak romantike: Bubi ili „Petar Pan“ kragna hit jeseni

by | avgust 27, 2011

Duh dvadesetih se vraća u vidu više nego simpatične bubi ili, kako je na Zapadu zovu, „Petar Pan“ kragne. Takav okovratnik podjednako dražesno stoji na haljinama mladih devojaka, kao i na bluzama poslovnih dama, šireći oko sebe dašak romantike.
Tajna glavnog modnog začina ove jeseni je otkrivena! U pitanju je detalj koji je, doduše, mali ali u potpunosti menja izgled svake odevne kombinacije.

Kod nas poznata kao bubi kragna, na Zapadu kao „Petar Pan“ okovratnik, postala je sastavni deo kolekcija za jesen/zimu prestižnih modnih kuća poput „Luja Vitona“, „Prade“ i „Emilija Pučija“.
Simpatična, nevina i romantična, pruža neverovatne mogućnosti kombinovanja. Od krojeva haljina, koje najviše liče na stroge školske uniforme, a u kojima tako predivno izgledaju devojke, do bluza koje su savršene za poslovne sastanke koje odgovaraju starijim damama.

Najčešća kombinacija boja je bela kragna na crnoj haljini, međutim i pastelni tonovi su više nego dobrodošli na zubatom jesenjem suncu.
Bubi kragna je svoju premijeru imala sredinom dvadesetih godina prošlog veka, kada je naročito bila popularna među decom, ali poznato je da se moda vraća, pa je tako i ovaj detalj dočekao svoju renesansu.

Bilo da se nosi sa vezanom mašnom ili bez, uz crni kreon na očima i začešljanu kosu sa šiškama koje nemarno padaju na stranu, nemoguće je da budete neprimećeni gde god da se pojavite

Tagovi: