Categories U trendu

Probiotični jogurti – hrana budućnosti!

Na policama mlečnih proizvoda probiotički jogurti su sve prisutniji. Šta je dobro i posebno u njima? Probiotički jogurti sadrže korisne bakterije koje mogu imati blagotvoran učinak na ljudsko zdravlje.

Prema poslednjim istraživanjima u telu je prisutno više od hiljadu različitih mikroorganizama, uglavnom u debelom crevu. Zadatak crevnih bakterija je krajnja probava hrane, apsorpcija hranjivih tvari i sprečavanje stvaranja i reprodukcije patogenih mikroorganizama. Iste bakterije također su važne u uspostavljanju odbrambenih sposobnosti organizma, u sintezi određenih vitamina i u smanjenju alergijskih reakcija. Sadržaj jednog probiotičkog jogurta može pomoći kod svakodnevne regeneracije probavne i crevne mikroflore kod dece i odraslih.

Zdrav i aktivan stil života, te zdrav metabolizam temelj su ispravnog funkcionisanja tela. Mlečni proizvodi sa dodatkom probiotika, jogurta, sira i probiotičkih napitaka pogodni su za svakoga ko želi dopuniti svoj brz i dinamičan život uravnoteženom ishranom.
Nemojmo zaboraviti: Mlečno je super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA